Keuken kleuren trends: verken de meest trendy kleuren voor keukenkasten, wanden en accessoires

  • Keuken
  • januari 29, 2024
  • Comments Off
keukenkleurentrends 2024

Bij de inrichting van een nieuwe keuken komt heel wat kijken, waaronder de huidige keuken kleuren trends en de kleuren die je uiteindelijk kiest. Misschien lijkt dat slechts een detail, maar je kleurkeuze heeft wel degelijk een grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Niet onbelangrijk om te weten, zeker als het gaat om een ruimte waar je waarschijnlijk veel tijd in doorbrengt.

Op zoek naar tips en inspiratie voor mooie kleuren in de keuken? Lees verder voor de beste keuken kleuren trends 2024 en misschien vind je wel precies de goede oplossing voor jouw interieur!

De top 3 keuken kleuren trends die je niet mag missen

1. Ga voor donkere houttinten en een chique look

Keuken kleuren trends

Donkere keukens met subtiele houttinten en metalen accenten weerspiegelen als geen ander de samensmelting van klassiek, duurzaam en modern. Kies vooral voor metaalsoorten als RVS, koper of zelfs goudkleurige metalen, want die geven je keuken een strakke look. Donkere houttinten, zoals walnoot of mahonie, zorgen dan weer voor een tikkeltje huiselijke atmosfeer en maken het geheel een stuk gezelliger en warmer.

Hier vind je nog enkele handige tips om deze kleuren en materialen optimaal te benutten:

  • Creëer een contrast met donkere kastdeuren en bijvoorbeeld een licht keukeneiland
  • Voeg eventueel metalen accenten toe, zoals RVS handvatten voor je kasten
  • Probeer eens een combinatie van donkere houten keuken accessoires en witte marmeren wandtegels of een licht keukenblad

2. Beige en taupe maken je keuken elegant en zacht

keuken kleuren trends 2024

Beige en taupe zijn razend populair in keukens tegenwoordig en dat is niet verwonderlijk. Weinig kleuren geven een ruimte zo’n gezellige, aangename uitstraling als deze. Taupe is in feite een mengeling van grijs en bruin, kleuren die op hun beurt de ideale balans bieden tussen koel en warm.

Taupe en beige keukens zijn vooral zo populair omdat ze erg veelzijdig zijn. Beide kleuren zijn te combineren met zowat elke keukenstijl, van landelijk tot industrieel en modern of zelfs klassiek. Voeg eventueel wat houten elementen toe voor een natuurlijke indruk of kies een keukenblad uit marmer om de ruimte wat luxueuzer te maken. Welke kant je ook uitgaat, taupe en beige zorgen voor een tijdloos resultaat en dus een keuken waar je nog jarenlang van geniet.

3. Licht en donker gaan goed samen in een industriële keuken

Keukenkleurentrends

Industriële keukens zijn in, maar als je er zelf het beste uit wilt halen, moet je vooral de juiste kleuren kiezen. Door lichte en donkere elementen te combineren, geef je de keuken een frisse, moderne indruk die toch niet helemaal ingaat tegen het robuuste karakter van een typisch industriële ruimte.

De basis hiervoor is een monochroom en liefst zacht kleurenpalet, gecombineerd met lichte materiaalsoorten. Als je in het geheel hier en daar subtiele, zwarte accenten verwerkt, komt het zachte karakter van de inrichting nog sterker tot uiting. Materialen als marmer, kalksteen en RVS zijn hiervoor trouwens perfect.

Laat je inspireren door de beste keuken kleuren trends

Keukenkleurentrends zijn iets om rekening mee te houden als je deze ruimte inricht en je zowel je eigen gezin als gasten wilt verwennen met een gezellige atmosfeer. Houd bovenstaande keuken kleuren trends 2024 in het achterhoofd en je bent al goed op weg!

Previous «
Next »