Wat is een bioklimatische pergola en wat zijn de voordelen?

  • Keuken
  • juni 17, 2022
  • Comments Off
bioklimatische pergola

Er is niets beters in het leven dan thuis, een hapje te eten onder jouw pergola, beschermd tegen de brandende zon en je zo op vakantie te wanen. De voordelen van het installeren van een bioklimatische pergola in je huis zijn talrijk en zorgen ervoor dat je zowel in de winter als in de zomer kunt genieten van jouw favoriete sfeer in de tuin. Weet jij nog niet precies wat de voordelen van een bioklimatische pergola zijn? Lees dan snel verder, want raadpleegden de Concept Alu website ervoor;

Terras met bioklimatische pergola in de tuin

Wat is eigenlijk een bioklimatische pergola? We kunnen het samenvatten in een zonweringsysteem dat kan helpen bij het reguleren van de temperatuur van het terras, de lichtinval, luchtverversing en ook de ventilatie in je huis.

De pergola’s hebben vaak verstelbare lamellen en zijn vaak veel meer dan alleen een waterdichte structuur, omdat ze door hun elegante en lichtgewicht ontwerp deel uitmaken van de buitendecoratie van je tuin en waarde toevoegen aan het huis. De verscheidenheid aan modellen en kleuren maakt ze perfecte opties, ongeacht de bouwstijl van dat huis.

Vaker gebruik van de tuin met het gezin en een goede bescherming van het tuinmeubilair

Aan de andere kant vergroten dergelijke pergola’s de nuttige ruimte waar je gezin in elk seizoen van het jaar van de buitenomgeving kan genieten en waardoor het meubilair in de tuin goed wordt beschermd tegen de weersinvloeden.

Je hoeft het genot van het terras dus niet meer te beperken tot enkele uren per dag of slechts in bepaalde maanden van het jaar, dankzij de integrale bescherming van de nieuwe pergola kun je onbeperkt profiteren van de ruimte die jij het prettigst vindt buiten, het terras.

Deze innovatieve overkapping kan worden aangevuld met glazen schuifwanden, luifels, muskietennetten, traliewerk, windschermen, etc. Houdt dus ook hier rekening mee  als je een pergola gaat aanschaffen.

De voordelen van een bioklimatische pergola

– Zonwering: Door de lamellen kun je de lichtinval regelen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de zonnestralen.

– Waterbestendig: In tegenstelling tot de Pergola met vaste lamellen, kun je met de Bioclimatic Pergola een waterdicht afdak creëren door een drainagesysteem te integreren dat voorkomt dat water binnendringt als het regent. Het water wordt aan één kant van de pergola afgevoerd, op deze manier hoopt het zich niet op en wordt voorkomen dat het water valt wanneer de bladen worden bewogen. Het roterende en waterdichte lamellensysteem maakt het mogelijk om de hoeveelheid licht te beheren en deze volledig te beschermen tegen de regen.

– Energie-efficiëntie: Door de innovaties op dit gebied, wordt de bioklimatische pergola een effectieve oplossing om het hele jaar door een aangename buitenruimte te creëren.

Deze pergola’s zullen het mogelijk maken om de verschillende temperaturen te regelen en op deze manier kan het mogelijk zijn om energie te besparen in airconditioning- en verwarmingssystemen.

– Personalisatie: Het is mogelijk om andere zaken in de pergola te installeren en te integreren. Er zijn verschillende opties op de markt, zoals:

  • Windbestendige gemotoriseerde jaloezieën – een nog meer beschermende en comfortabele omgeving.
  • LED-verlichting – elegant en modern design.
  • Sensoren – zon, regen en wind.

– Minder onderhoud: In tegenstelling tot andere soorten pergola’s, zoals houten of zelfs sommige soorten handmatige luifels, hebben bioklimatische pergola’s minder onderhoud nodig. Ze zijn eenvoudig en gemakkelijk schoon te maken.

– Weerstand: De stevige structuur van de bioklimatische pergola heeft nog een ander opmerkelijk voordeel: zijn weerstand. De aluminium profielen zijn robuust en gemaakt van zeer sterke legeringen met diktes tot 4 mm.

Previous «
Next »