5x Beton in de keuken verwerken

  • Joey
  • juni 9, 2022
  • Comments Off
Beton in de keuken verwerken

Het is je vast niet ontgaan dat beton in het interieur ontzettend populair is. Hoe rauwer en stoerder, hoe beter de industriële stijl tot z’n recht komt! Vooral de keuken is een ruimte die zich prima dient voor zo’n industriële look. Eerder vertelden we al wat een industriële keuken precies is en hier gaven we al aan dat beton veel wordt gebruikt bij industriële keukens. Daarom laten we in dit artikel zien hoe je op verschillende manieren beton in de keuken kunt verwerken. Lees mee en laat je inspireren!

1. Beton in de keuken: keukenblad van beton

Allereerst kan je kiezen voor een keukenblad van beton. Je kunt zo’n betonnen keukenblad op verschillende manieren maken. Geef bijvoorbeeld je bestaand keukenblad een beton look met betonverf. Of wat dacht je ervan om zelf een keukenblad van beton te storten? Op Youtube vind je tal van filmpjes waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit het beste doet.

Beton in de keuken gebruiken

2. Keukeneiland van beton

Niet alleen het keukenblad is ideaal voor beton, je kunt dit materiaal ook doortrekken naar het keukeneiland. Onderstaande afbeelding is hier een mooi voorbeeld van! Deze keuken is volledig grijs, maar je kunt er ook voor kiezen om het betonnen keukeneiland te combineren met een witte keuken of een keuken van hout. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

Beton gebruiken in de keuken

3. Betonnen hanglampen in de keuken

Dikwijls kiezen liefhebbers van een industrieel interieur voor een fabriekslamp in de keuken, maar een betonnen hanglamp is minstens zo leuk! Je kunt zelf een betonlamp maken, maar het is natuurlijk makkelijker om er eentje te kopen. In een industriële keuken is het overigens ook heel gaaf om meerdere betonnen hanglampen naast elkaar te hangen zoals op onderstaande voorbeelden. 

Plafondlamp Pentola grijs
Plafondlamp Pentola grijs
Plafondlamp Cirillo
Plafondlamp Cirillo
Cucina - Hanglamp
Cucina – Hanglamp
Brilliant Industriële Hanglamp
Brilliant Industriële Hanglamp
Light & Living Hanglamp
Light & Living Hanglamp

4. Een betonnen vloer

In de keuken wordt er nu eenmaal gemorst en de vloer krijgt dan ook te maken met spatten en vetvlekken. Dit is niet zo erg want een keukenvloer mag er best een beetje doorleefd uitzien. Echter willen we je een handige tip geven: een vloer leggen is nogal een klus en je kunt jezelf veel moeite en geld besparen door een betonnen ondervloer als keukenvloer te kiezen. Als je voor een betonnen vloer met een glans erover kiest, ziet je vloer er meteen stijlvol uit! 

Beton verwerken

5. Betonnen bakken

Hou jij van koken? Dan heb je ongetwijfeld verse kruiden in je keuken staan. Misschien heb je buiten wel een kruidentuin, maar deze kan je natuurlijk ook in je keuken maken. Maak bijvoorbeeld een bak van beton om al je kruiden in te planten of ga op zoek naar een paar betonblokken en gebruik die als plantenbak. Hier zitten namelijk al gaten in en dat is ontzettend handig! Gebruik je geen verse kruiden? Dan kan je ook betonnen bakjes voor planten in de keuken zetten. Een paar vetplantjes maken een industriële keuken meteen een stuk gezelliger! 

Beton in de keuken
Previous «
Next »