Wat is een industriële keuken nu precies?

  • Keuken
  • april 15, 2021
  • Comments Off
industriele keuken

Wil jij een nieuwe keuken kopen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een industriële keuken. Waar we tot een paar jaar geleden de witte keuken als meest populaire zagen, is die positie nu overgenomen door de industriële keuken. Niet zo vreemd, want eigenlijk is dat een witte keuken plus. Ook industriële keukens zijn namelijk vaak wit, alleen hebben zij ook nog een paar andere eigenschappen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Welke materialen worden er gebruikt bij het verwezenlijken van een industriële keuken?

Wanneer spreken we van een industriële keuken? Dat doen we vooral gebaseerd op de materialen die gebruikt worden, denk daarbij aan staal en metaal, maar ook beton en hout. Naast het kiezen van dit soort industriële materialen, zijn er nog een aantal elementen die je keuken een industrieel karakter kunnen geven, zoals een bakstenen- of betonnen muur, fabriekslampen en eventueel het gebruik van barkrukken.

Beton wordt veel gebruikt bij industriële keukens

Beton is een materiaal dat veel gebruikt wordt in een industriële keuken, ook voor de muur. Zo’n soort muur is namelijk makkelijker te realiseren dan een bakstenen muur. Je kunt dit combineren met een betonnen keuken, maar je kunt ook voor contrast gaan en voor een metalen/stalen of houten keuken kiezen. Het verschil tussen een stenen en een betonnen muur is dat een stenen muur meer karakter aan je interieur geeft en dat een betonnen muur een meer sobere en koele uitstraling heeft. Daarom kun je het beste beton combineren met hout, waardoor je meer warmte aan je keuken toevoegt. 

Verstop de bakstenen muur in de keuken niet!

De eerder genoemde bakstenen muur is niet altijd makkelijk te realiseren in huis, maar het geeft wel een uniek industrieel karakter. Als je huis al een bakstenen muur heeft, maak er dan vooral gebruik van en verstop deze niet! Mocht je geen bakstenen muur hebben, dan kun je er één laten metselen. Let hierbij erop dat de muur wel een verweerde look krijgt, dit past namelijk het beste in een industriële ruimte. 

Het gebruik van hout in een industriële keuken

Hout is een veelgebruikt materiaal in huis. Ook in de keuken. Wat dacht je van een houten aanrechtblad of houten kastjes in combinatie met wit? Het hout wat het beste past in een industriële ruimte, is hout wat een geleefd heeft en daardoor een oude uitstraling heeft. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld pallethout, afvalhout of steigerhout gebruiken. Gebruik in ieder geval geen nieuw hout, doe je dit wel, zorg dan dat je het zo bewerkt dat het oud lijkt. 

Wit, zwart en grijs zien we veel terugkomen in een industriële keuken

Als je met hout gaat werken, kun je dit uiteraard verven in elke gewenste kleur die je wil. De kleuren wit, zwart en grijs zijn bijzonder geschikt voor een industriële keuken. Bij het verven heb je twee mogelijkheden: je kunt het hout helemaal verven, maar je kunt het hout ook zo verven dat het net lijkt alsof het hout al heel oud is en de verf bijna afgebladderd is. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Een houten industriële keuken heeft een warme uitstraling en door het gebruik van oud/geleefd hout is deze uniek. Dit komt doordat geen stuk hout hetzelfde is en altijd zorgt voor een unieke uitstraling.

Previous «
Next »