Keukenapparatuur die iedere hobby chef in de keuken zou moeten hebben

  • Keuken
  • januari 25, 2020
  • Comments Off

Met goede apparaten in de keuken ben je sneller klaar én zet je nog lekkerdere gerechten op tafel. In dit artikel zetten we zes onmisbare apparaten voor hobbychefs op een rij.

1: Staafmixer
Voor perfect gladde sauzen en soepen is een staafmixer je beste vriend. Ga voor kwaliteit, want niet alle staafmixers geven een mooi glad resultaat.

Bij een staafmixer zitten vaak extra’s zoals een garde om slagroom en eitjes te kloppen. Deze is vaak alleen geschikt om lichte dingen te kloppen. Voor een dik beslag kan je beter een ander apparaat nemen.

Daarnaast krijg je bij sommige staafmixers ook een hakmolentje wat handig is voor uien en verse kruiden of bijvoorbeeld noten.

2: Foodprocessor
Een foodprocessor snijdt, hakt en mengt voor je. Daarmee bespaar je een hoop tijd. Ook fijn: als je hem gebruikt om te snijden krijg je mooie plakjes die allemaal precies dezelfde dikte hebben.

Let op: wil je vlees of worst snijden? Dan is een foodprocessor niet de eerste keuze. Een snijmachine levert dan veel beter werk.

Veel foodprocessors hebben daarnaast ook hulpstukken om te mengen en kloppen. Deze werken bij veel apparaten prima, maar een keukenmixer blijft absoluut het beste hiervoor.

3: Keukenmixer
Bak je er graag op los? Dan is een keukenmixer echt onmisbaar. Deze klopt je beslag luchtig of kneedt je deeg tot het lekker soepel en zacht is.

Sommige keukenmixers kunnen daarnaast ook snijden en raspen. Ook zijn er bij veel keukenmachines extra accessoires te koop. Bijvoorbeeld een vleesmolen. Dat brengt ons weer bij het volgende apparaat.

4: Vleesmolen / gehaktmolen
Wil jij precies weten wat er in je gehakt gaat? Maal het dan zelf. Met een goede vleesmolen is dit zo gedaan. Zo heb je de controle over hoe fijn het gemalen wordt en hoeveel vet erin gaat.

5: Slowcooker
Een slowcooker is ideaal voor gerechten die je de tijd wilt geven om hun smaak te ontwikkelen.

Daarnaast is dit apparaat ook ideaal voor als je gasten ontvangt of meerdere gangen op tafel zet. Je kan het apparaat namelijk uren van te voren al aan zetten, zodat je tijd hebt om met je gasten te zitten of om andere gerechten te bereiden.

6: Contactgrill
Een contactgrill is ideaal voor smakelijke tosti’s, panini’s, vlees, vis en groentes. Allemaal zonder boter of olie (maar het mag natuurlijk wel voor wat extra smaak).

Bij sommige contactgrills kan je de platen omwisselen voor wafelplaten. Dan heb je ook meteen een wafelijzer!

Ook een contactgrill met barbecuestand is fijn, die kan je gebruiken als grillplaat of gourmetstel.

Previous «
Next »