3 tips voor het kiezen van een vloerkleed voor in de keuken

  • Keuken
  • februari 13, 2020
  • Comments Off
vloerkleed voor in de keuken

Een vloerkleed in je keuken kan een geweldige manier zijn om kleur, textuur en comfort toe te voegen. Of het nu gaat om een loper tussen het kookeiland en het keukenblok, een kleine mat voor de gootsteen of een full-size vloerkleed dat een houten vloer beschermt. Omdat je in de keuken nog wel eens kunt morsen en knoeien, gaat het erom het juiste soort tapijt te kiezen. Dit is wat je moet weten over een vloerkleed in de keuken: 

1. Houd rekening met je inrichting

Het mooie van een kleedje is dat het een relatief kleine investering is, terwijl het de uitstraling van je keuken enorm kan veranderen. Als je alleen maar een patroon nodig hebt, kies er dan een in de kleuren die al in je keuken aanwezig zijn, maar dan met een grafisch ontwerp. Als je kleur wilt toevoegen, kun je ene kleur kiezen die precies past bij de kleuren van je keuken. Je kunt juist ook zorgen voor contrast om de ruimte een andere uitstraling te geven. Denk aan een casual tapijt in een meer formele keuken. Het enige wat je niet moet kiezen, is een vloerkleed in een lichtere kleur omdat je hierop gemakkelijker vlekken ziet.

2. Het materiaal

In het algemeen zijn laagpolige tapijten de beste keuze voor keukens, omdat ze gemakkelijker te reinigen zijn dan tapijten met een hogere pool. Tapijten voor binnen en buiten (meestal gemaakt van polypropyleen) zijn een goede keuze omdat de vezels geen vloeistoffen opnemen. Katoen kan een goede keuze zijn als je een kleiner tapijten zoekt dat in de wasmachine past. Natuurlijke vezels zoals sisal of jute zijn duurzaam en je kunt de vlekken er vrij gemakkelijk uit halen. Hetzelfde geldt voor wol.

3. Antisliplaag

Als het tapijt geen antisliplaag heeft, leg het dan bovenop een antisliplaag om ervoor te zorgen dat het niet verschuift terwijl je in de keuken werkt.

Previous «
Next »