Je diepvries organiseren: 5 handige tips

  • Joey
  • september 7, 2022
  • Comments Off
Je diepvries organiseren 5 handige tips

Heb je net een nieuwe diepvries gekocht? Dan wil je natuurlijk direct beginnen met het organiseren van je diepvries. Daarom is het een goed idee om eerst dit artikel te lezen alvorens je jouw nieuwe toestel vol stopt met allerlei voedsel. Bovendien is het ook aangeraden om veel kant-en-klare maaltijden in een vriezer op te bergen. Op die manier kan je sneller eten op tafel toveren, al kan dit langer duren wanneer je het voedsel niet direct kan vinden. Maar geen zorgen: met behulp van de volgende tips wordt je diepvries organiseren een eitje!

1. Je diepvries organiseren: wikkel het eten in

Deze tip is vooral handig bij vlees. Wikkel het vlees stevig in plastic folie en daarna in een andere stevige folie of diepvries papier. Indien nodig kan je diepvries tape gebruiken om het af te sluiten. Voor ander voedsel kan je een duurzaam alternatief gebruiken zoals lekvrije containers of diepvrieszakken die goed zijn afgesloten. Druk er goed op om alle lucht te verwijderen. Kleine hoeveelheden voedsel kan je afzonderlijk afsluiten en samen bewaren in een grote box.

2. Houd dezelfde soorten bij elkaar

Hoe vriezer indelen? Verdeel de vriezer in zones met gebieden voor brood, groenten, vlees enzoverder. Door dit netjes te doen, weet je altijd precies waar je moet zoeken als je iets nodig hebt in de diepvriezer. Nog een handige tip: als je vier pakjes bevroren aardbeien hebt, doe ze dan allemaal in een grotere plastic zak of een goedkope plastic mand en label ze allemaal. Zo hoef je niet telkens op zoek te gaan naar al die kleine, losse zakjes in je vriezer.

tips om Je diepvries te organiseren

3. Label alles

Neem een markeerstift en labels bij de hand. Dateer iedere container en label de inhoud, ook als je kunt zien wat erin zit. Een extra tip is om verschillende kleurmarkeringen te gebruiken voor verschillende soorten voedsel dat je in de diepvries stopt. Denk hierbij aan vlees, gevogelte, sauzen en zeevruchten. Op die manier kan je in een oogopslag vinden wat je nodig hebt doordat je weet welke kleur het zou moeten hebben. Ontzettend handig, toch?

4. Verpak eten plat

Bevries het voedsel in een enkele laag en stapel het, nadat het is ingevroren, op elkaar zodat het niet teveel ruimte in beslag neemt in je diepvriezer. Wat ook handig werkt: breng warm voedsel over in een ondiepe pan of meerdere kleine, ondiepe containers. Daarnaast kan je de pan in een kom met ijswater neerzetten. Roer regelmatig zodat het voedsel sneller afkoelt en je het daarna in de vriezer kunt stoppen.

5. Inhoud diepvries bijhouden

Tenslotte rest er je nog maar één taak: de inhoud diepvries bijhouden. Neem iedere maand een paar minuten de tijd om uit te zoeken wat er nog allemaal in je vriezer zit. Gooi hierbij ook zeker voedsel weg dat al te lang is ingevroren. Ben je stiekem voedsel vergeten wat er nog in zit? Maak dan gebruik van deze vergeten schatten en maak er de dag zelf nog iets mee klaar. Door een maandelijkse controle uit te voeren, zal je een goed overzicht creëren en inzicht hebben over wat er precies in je vriezer zit. 

5 handige tips om Je diepvries te organiseren

Aan de hand hiervan kan je tevens bepalen wat je extra moet kopen in de supermarkt, maar ook waar je juist te veel van hebt. Zo kan je flink wat geld besparen tijdens het boodschappen doen én voorkom je dat je diepvries propvol zit!

Lees ook: Zo hoef je nooit meer eten weg te gooien

Previous «
Next »