Tover je keukeneiland om tot een gastentafel

  • Keuken
  • september 21, 2022
  • Comments Off
keukeneiland gastentafel

De moderne keukens van vandaag beschikken standaard over een keukeneiland. Niet te verwonderen, want het staat met stip op één op het verlanglijstje van menig klant bij het plaatsten van een nieuwe keuken. Waarom? Niet alleen omdat vrienden even kunnen ‘hangen aan de toog’ terwijl jij het eten klaarmaakt maar evengoed omdat het mooi en functioneel is. Enkele ideeën om nog meer te genieten van je keukeneiland.

Thuis op restaurant

Het is super fijn om het gesprek als gastvrouw of -heer gaande te houden wanneer je bezoek arriveert. Je vindt het waarschijnlijk zelf storend wanneer je moet wachten terwijl er een lekkere maaltijd wordt klaargemaakt door je vrienden in de keuken. Daarom is een keukeneiland de ideale vertrekbasis voor een fijne thuisparty. Maak je keukeneiland “gastenproof” door stijlvolle glazen bekers klaar te zetten op leuke placemats. Voeg nog wat extra decoratie toe zoals theelichtjes of kleine beeldjes die jouw keukeneiland een unieke restaurantsfeer geven. Ook werken met gouden accenten voor de aankleding, kan heel stijlvol zijn in combinatie met bruin of zwart.

Cocktails en tapas

Maak op voorhand een verrassende punch in een glazen kom of maak een sangria om het zomergevoel nog even vast te houden. Laat je gasten zelf de glazen vullen zodat jij verder kan kokerellen. Toch iets anders in gedachten? Zet verschillende ingrediënten op je keukeneiland met een cocktailrecept en laat je gasten hun eigen cocktail bereiden. Lekker en leuk tegelijk!

Voorzie een heerlijke tapasplank en zet ze op het keukeneiland bij het aperitief. Het stilt de eerste honger en zo zijn je gasten helemaal klaar om te genieten van een voorgerecht zonder dat je moet inboeten op die leuke babbels. Intussen kun jij de nodige voorbereidingen treffen voor het hoofdgerecht.

Altijd dichtbij je vrienden

Gasten willen vaak graag zelf meehelpen wanneer ze op bezoek gaan. Voorzie daarom op het uiteinde van je keukeneiland een leuk mandje met daarin een hippe serviesset. Zet het bestek op voorhand in enkele leuke potjes en voeg servetten toe aan het mandje.

Zo schakel je je gasten in, zonder dat ze zich echt moeten inspannen en intussen staat je keukeneiland helemaal klaar. Geen zorgen over tafelschikking maar een ongedwongen sfeer onder vrienden in je eigen keuken. De plaats bij uitstek om samen te komen en te genieten van al dat lekkers en van elkaar. Je zal je nog nooit zo ontspannen hebben gevoeld, terwijl je je vrienden dicht bij je hebt! Voor je het weet, zet je jouw keukeneiland elke keer in als de perfecte gastentafel. Smakelijk!

Previous «
Next »