Hoe krijg je de geur van knoflook van je handen?

  • Keuken
  • september 16, 2022
  • Comments Off
knoflooklucht van je handen krijgen

Knoflook wordt dikwijls gebruikt in de keuken. Je gerechten krijgen er veel meer smaak door. Als je na het eten gewoon thuis blijft, is het geen probleem dat je handen een beetje naar knoflook ruiken. Maar als je een avondje uitgaat en bijvoorbeeld een date hebt, is dat natuurlijk niet zo prettig. Je handen wassen met water en zeep werkt dikwijls niet. Hoe krijg je de geur van knoflook van je handen? En hoe kan je knoflookhanden voorkomen? Hieronder deel ik een paar handige trucjes!

Hoe krijg je knoflooklucht van je handen

Hoe krijg je de geur van knoflook van je handen? 

1. Knoflook van je handen verwijderen met kokosolie

Wat te doen tegen knoflook handen? Wrijf een beetje kokosolie tussen je handen zoals je dat normaal ook met een stuk zeep zou doen. Was je handen met de kokosolie en spoel ze daarna met lauw water af. Je zal merken dat de stinkende knoflookgeur helemaal verdwenen is! Een bijkomend voordeel van kokosolie is dat je handen er ontzettend zacht van worden en dat is natuurlijk mooi meegenomen. 

2. Roestvrij staal tegen knoflookhanden

Een andere manier om knoflook van je handen te verwijderen is roestvrij staal. Heb je een RVS wasbak? Wrijf met je vingers na het snijden dan over de binnenkant van de metalen wasbak. Het klinkt wellicht heel raar, maar roestvrij staal absorbeert de knoflookgeur waardoor je handen binnen no time weer geurloos zijn. Er bestaat ook speciale RVS zeep waarmee je je handen kunt wassen! Heb je last van een uiengeur? Ook dan kan je dit handige trucje toepassen.

3. Koffie

Heb je knoflookhanden? Dan kan je de vieze geur ook verwijderen door je handen in te wrijven met een handvol gebruikte koffiedik. Spoel je handen met warm water af en voilà: er is geen knoflookgeur meer te bespeuren! Je moet natuurlijk wel van koffie houden want anders zal je je nog steeds irriteren aan de geur.

4. Citroensap

Je kunt ook knoflook van je handen verwijderen met citroensap. Het enige wat je hoeft te doen, is je handen wassen met citroensap en de knoflookgeur zal vanzelf verdwijnen. Let op: het citroensap kan je handen uitdrogen. Om dit te voorkomen, doe je er goed aan om je handen daarna in te smeren met een voedende handcrème.

5. Peterselie

Knoflookgeur verwijderen kan je ook doen door tussen je handen een paar steeltjes peterselie te wrijven. Hoe krijg je knoflookgeur uit je mond? Ook met peterselie! Door even te kauwen op een steeltje peterselie zal de knoflookadem snel verdwijnen. Als je vaak knoflook eet is het dus zeker een goed idee om peterselie in huis te hebben. Ook deze 6 kruiden mogen niet in je keuken ontbreken!

Zo kan je knoflookhanden voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen en dat geldt ook voor knoflookhanden. Pak de knoflook altijd vast met natte handen als je deze wilt snijden. Hierdoor blijft de geur minder aan je vingers hangen. Daarnaast kan je ook huishoudhandschoenen aandoen als je knoflook snijdt. Dan heb je helemaal geen last van vieze knoflook handen. Een kleine moeite, toch? 

Naast vieze handen kan je natuurlijk ook last hebben van een stinkende knoflookgeur in de keuken. Met deze tips krijg je knoflook uit je huis

Hoe krijg je de geur van knoflook van je handen

Dit artikel is geschreven door Vanessa van Vanessablogt.be 

Previous «
Next »