Besparingstips voor in de keuken

  • Keuken
  • juni 15, 2020
  • Comments Off
bespaartips voor in de keuken

Koken, afwassen, koffie zetten, we zijn veel bezig in de keuken. En zonder dat je er bij stil staat lopen de energiekosten in de keuken op. Met onze tips om energie te besparen in de keuken kun je vandaag nog beginnen!

Tips om te besparen op energie in de keuken

Een makkelijke tip om energie te besparen is elektrische toestellen kiezen die minder verbruiken. De aanschaf is soms wat duurder maar op de lange termijn bespaar je hier veel energie mee. Kies bijvoorbeeld voor een energiezuinige kookplaat. Een inductiekookplaat is de meest zuinige kookplaat omdat deze zelf geen warmte genereert. Belangrijk is ook om het juiste formaat pan te gebruiken en een deksel op de pan te doen. Zo gaat er geen warmte verloren. Gerechten die lang moeten koken kun je bereiden in een snelkookpan om energie en tijd te besparen. Ook op de afzuigkap kun je energie besparen door deze niet langer aan te zetten dan nodig is. Vergeet ook zeker niet om de afzuigkap weer uit te zetten na het koken. Gebruik je apparaten op een duurzame manier: kies wanneer mogelijk voor een eco programma en zet de vaatwasser pas aan als deze vol is. Wist je dat het energieverbruik van de koelkast verdubbelt als de deur open is? Bedenk eerst wat je eruit wilt halen zodat je de deur zo kort mogelijk open houdt. Zo bespaar je eenvoudig veel energie.

Energieleverancier met de laagste energietarieven

Energie is energie, maar toch zijn er wezenlijke verschillen tussen leveranciers. Bijvoorbeeld in service, want je wilt natuurlijk goed en snel geholpen worden. Of bijvoorbeeld in de voorwaarden van het energiecontract. Maar natuurlijk wil je vooral niet te veel betalen, je wilt een goede leverancier met de laagste energietarieven. Door te kiezen voor een leverancier met lage tarieven kun je veel besparen. Om gemakkelijker te kiezen kun je alle energieleveranciers vergelijken. Zo zie je direct bij welke leverancier je kunt besparen.

Stap over en begin met besparen

Je kunt eenvoudig besparen op je energierekening door over te stappen naar een energiecontract met lage energietarieven. Overstappen klinkt misschien ingewikkeld maar stelt weinig voor. Overstappen is namelijk gratis en alles wordt voor je geregeld. Je blijft gewoon stroom en gas ontvangen en je oude en nieuwe contract lopen zo in elkaar over. Een kleine moeite met groot resultaat. Vergelijk energie, stap over en begin met besparen.

Previous «
Next »