Eet jij wel de juiste maaltijden?

  • Keuken
  • mei 24, 2019
  • Comments Off
eet jij wel de juiste maaltijden

Het grootste deel van ons geld gaat naar eten omdat het eenmaal een nodige brandstof is voor ons lichaam. We moeten eten om te leven en we moeten goed eten om gelukkig en gezond te zijn. De meeste mensen leven een stressvol leven en ze eten alles wat ze kunnen, omdat er geen tijd is om te koken en gezond te eten. Gelukkig kan het maken van slechts enkele kleine veranderingen ons dieet en onze gezondheid verbeteren. Een gebrek aan belangrijke voedingsstoffen kan tot tal van gezondheidsproblemen leiden. Ze kunnen worden vermeden met gezond voedsel. Maar welke zijn goed voor ons lichaam en onze portemonnee?

Wat houdt gezond eten in?

Gezond eten betekent in de praktijk dat je je lichaam alles moet geven wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Elke persoon heeft verschillende dagelijkse hoeveelheden verschillende voedingsstoffen nodig, zoals eiwitten, vitaminen, mineralen, koolhydraten en nog meer.

Tegelijkertijd, wanneer je gezond voedsel wilt eten, moet je voorzichtig zijn. Er zit namelijk een verschil tussen voedingsmiddelen die veel worden bewerkt en voedingsmiddelen die zo natuurlijk mogelijk verbouwd zijn. Wanneer je ingrediënten kiest  moet je dus letten op de manier waarop ze gekweekt zijn. Dit heeft namelijk invloed op de voedingswaarde die het product heeft.

Wat moeten we eten?

Dit is erg subjectief omdat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Het is onmogelijk om hier één lijn te trekken. Er zijn echter enkele zaken die moeten worden vermeld over de belangrijkste maaltijden van de dag:

Een gezond ontbijt – Een ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag omdat het je een goede start geeft van de dag. Die energie kun je goed gebruiken. Tijdens het ontbijt wordt aanbevolen om iets te eten dat een hele goede bron van koolhydraten is om energie te krijgen die lange tijd nodig is. Tegelijkertijd is het een goed idee om wat fruit, zuivelproducten of granen toe te voegen.

Een gezonde lunch – De lunch moet vol voedingsstoffen zijn, meestal de maaltijd die de meeste calorieën biedt gedurende de dag. Hoewel de meeste mensen een lichte lunch gebruiken, normaal gesproken vanwege werkbeperkingen, moet je serieuzere porties overwegen die zoveel mogelijk macronutriënten bevatten.

Een gezond diner – Traditioneel wordt het diner vóór slaaptijd gegeten. Daarom moet het avondeten lichter zijn en voedingsmiddelen bevatten die langzaam voedingsstoffen afgeven, zodat het lichaam krijgt wat nodig is tijdens de slaap. De nadruk ligt hier op herstel.

Naast deze drie maaltijden, moet je ten minste 2 gezonde snacks opnemen in een dagelijks maaltijdplan. Groenten en fruit worden ten zeerste aanbevolen.

Gezond eten is duur

Een groot probleem met gezond eten is dat het duur is. Niet iedereen kan het zich veroorloven om dagelijks alle juiste voedingsmiddelen te kopen. In veel gevallen vertrouwen mensen op biowinkels, maar deze zijn bijzonder duur. Velen van jullie vragen zich misschien af: “Waar kun je deze goederen tegen gereduceerde prijzen kopen?”

Supermarkten bieden regelmatig kortingen, maar het kan moeilijk zijn om dat allemaal bij te houden. Gelukkig kan het gebruik van een service zoals Kimbino je helpen om echt gezond voedsel te vinden met kortingsprijzen.

Kimbino gebruiken om geld te besparen bij het kopen van gezonde voeding

Kimbino biedt je de praktische mogelijkheid om online door actuele leaflets, flyers, speciale aanbiedingen en catalogi zoals de Aldi folder en de Albert Heijn folder te bladeren. De folders op Kimbino zijn toegankelijk via elk apparaat dat verbinding maakt met internet. Doorzoek alles dat nu beschikbaar is in winkels in de buurt van waar u woont, maakt eenvoudige maaltijdplanning mogelijk. Kimbino weet waar kortingen zijn en jij ook. Ze hebben ook een Kimbino app in de playstore zodat je altijd de laatste deals bij de hand hebt.


Previous «
Next »