Greeploze keuken: dit zijn de voordelen en nadelen

  • Joey
  • december 17, 2020
  • Comments Off
Greeploze keuken

Je kent vast wel het principe van een greeploze keuken. Bij een greeploze keuken ontbreken de handgrepen op de deuren en lades. Het resultaat ziet er niet alleen strak en modern uit, maar ook rustig, fris en clean. Je kunt dit greeploze effect op verschillende manieren realiseren, maar hou er wel rekening mee dat een greeploze keuken voordelen en nadelen heeft. Wij zetten ze op een rijtje voor je!

Voordelen van een greeploze keuken

1. Greeploze keuken: strak en tijdloos

Als je interesse hebt in een greeploze keuken, dan hou je waarschijnlijk wel van een moderne, strakke look. Het lijnenspel van de kastdeuren komt namelijk helemaal tot zijn recht wanneer er geen handgrepen zijn die dit doorbreken. Je keuken ziet er meteen fris, clean en rustig uit. Daarnaast is een greeploze keuken van alle tijden en wordt ze met de jaren alleen maar populairder. Aangezien je kastdeuren geen handgrepen hebben, hoef je er geen rekening mee te houden of deze handgrepen wel of niet in de mode zijn.

2. De keuken ziet er rustiger uit

Handgrepen geven je keuken een ander uitzicht en kunnen je keuken er ook drukker laten uitzien. Bij een greeploze keuken ontbreken de handgrepen en lijkt je keuken meteen veel rustiger. Een opgeruimde keuken straalt trouwens ook rust uit. Dit is zeker iets om mee aan de slag te gaan! 

3. De keuken lijkt groter

Heb je een kleine keuken? Dan zijn keukenkasten zonder handgrepen wellicht iets voor jou! Een greeploze keuken ziet er namelijk groter uit doordat er één geheel is. Door de handgrepen achterwege te laten, kan je een kleine keuken dus meteen groter laten lijken. Handig, toch?

4. Geen haperen en bezeren

Blijf jij ook wel eens haperen aan de handgrepen van je keukenkast? Je kunt je hiermee flink bezeren. Bij een greeploze keuken heb je geen uitstekende randen of grepen waardoor je hier geen last meer van hebt. Bovendien kunnen kinderen (of jijzelf) niet meer met hun hoofd stoten tegen de uitstekende handgrepen. Veiligheid staat dan ook voorop bij een greeploze keuken.

Nadelen van een greeploze keuken

1) Vetplekken zijn zichtbaar

Doordat je de kasten met je handen vastneemt, worden ze sneller vuil en zijn vlekken zichtbaarder. Hierdoor moet de keuken iets vaker gepoetst worden. Hier vind je 5 middeltjes voor het ontvetten en schoonmaken van je keuken!

2) Kastdeuren zijn zwaarder

De kastdeuren van een greeploze keuken zijn zwaarder dan die van een standaard keuken. Als je een kast of lade in de volledige breedte opentrekt, merk je dat dit een stuk zwaarder is dan aan de hand van een handgreep.

3) Minder kastruimte

Een greeploze heeft iets minder kastruimte dan een keuken met handgrepen. Dit komt door de greeplijst die net onder het werkblad zit. Bij een greeploze keuken heb je zo’n vijf procent minder kastruimte. 

4) De esthetiek

Tenslotte speelt de esthetiek van een greeploze keuken een belangrijke rol. Voor velen is de moderne, strakke look een voordeel. Echter kan het ook een nadeel zijn wanneer de rest van je interieur bijvoorbeeld een landelijke uitstraling heeft. Zeker wanneer je kiest voor een open keuken die in verbinding staat met je leefruimte. Hou dus zeker rekening met je huidige interieur wanneer je jouw droomkeuken samenstelt. Wil je toch greeploze keukenkasten combineren met een landelijke keuken? Keukenadviseurs in de winkel geven je graag advies!

Previous «
Next »