5 middeltjes voor het ontvetten en schoonmaken van je keuken

  • Keuken
  • december 7, 2017
  • Comments Off

Een keuken wordt vaak grondig gebruikt. Koken kan voor veel mensen een hobby zijn, de keuken ontvetten daarentegen zijn de meeste mensen geen liefhebber van. Toch moet je af en toe eens met een keuken ontvetter in de weer, anders ziet de keuken er niet meer uit en het is veel hygiënischer. Er is niet een één speciale manier voor keuken ontvetten en kan met verschillende middelen. Hierbij een overzicht van vijf simpele middelen keuken ontvetter:

Schoonmaakmiddelen voor het ontvetten van je keuken

Onverdund bleekmiddel
Een perfect middel om bijvoorbeeld de gootsteen weer spik en span te krijgen. Spuit een beetje onverdund bleekmiddel in de gootsteen en schuur met een schuurspons de hele gootsteen schoon. Binnen de kortste keren blinkt je gootsteen weer als nieuw. Let wel op dat je oude kleren aantrekt of een schort omdoet, want dit spul bleekt meer dan alleen een gootsteen.

Soda
Soda is een prima keuken ontvetter en ook nog eens multifunctioneel. Je kan het gebruiken om je keukenkastjes, de tegels en de vloer mee schoon te maken. Los soda op in warm water voor je het gebruikt. Ook voor de afwas kan soda een hulpmiddeltje zijn als je bijvoorbeeld blinkende glazen wilt hebben.

Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn is ideaal voor het schoonmaken van glanzende oppervlakken zoals kranen, ramen en spiegels. Let wel op dat je schoonmaakazijn gebruikt en geen tafelazijn. Schoonmaakazijn helpt ook perfect om nare geurtjes te verdrijven.

Zuiveringszout
Ook zuiveringszout mag in de keuken niet ontbreken. Leg de kookpitten van het fornuis in een bak heet water. Voeg twee scheppen zuiveringszout toe. Even afschrobben en ze zien er weer uit als nieuw.

Groene zeep
Wordt vaak gezien als iets ouderwets, maar het helpt wel. Het lost vet op, dus het schoonmaken van de keukenkastjes kan hier ideaal mee. Ook verwijderd groene zeep kalk. Dus kranen kan je er weer helemaal kalkvrij en glimmend mee krijgen.

Schoonmaakmiddelen voor het ontvetten van je keuken zijn er in overvloed. Tegenwoordig heeft ieder schoonmaakmerk wel een fles, ‘die het allemaal kan’. Maar ook met de meest simpele middelen, kan je hetzelfde resultaat bereiken.

Previous «
Next »