Do’s and don’ts voor keukenverlichting

  • Keuken
  • mei 24, 2018
  • Comments Off

Wanneer je je keuken wilt gaan aanpakken op het gebied van verlichting, zijn er diverse aspecten waar je rekening mee dient te houden. Hier vind je wat tips om van de keuken een fijne plaats te maken in huis.

Plaatsing licht

Bij het inrichten van de keuken is het belangrijk om zowel naar de functionele kant als het design te kijken van je verlichting. Een mooie, robuuste lamp is wellicht leuk, maar heeft weinig zin als het een bron van ergernis is. Zo kan de lichtbundel van een enkele LED lamp te beperkt zijn voor gebruik in keuken. Een goede keuze is dan te kiezen voor een plafonniere die meerdere richtingen licht uitstraalt. Daarnaast kan het praktisch zijn om onder keukenkasten verlichting te plaatsen, ga bijvoorbeeld voor LED strips of andere slanke lampen. Een losstaande lamp zal weinig toevoegen in de keuken, net als een variant die je aan de muur hangt. Het licht zal te beperkt zijn voor goede functionaliteit.

Meerdere bronnen

Hoewel sommige verlichting goed past in de stijl van de keuken, moet je er ook rekening mee houden dat een overdaad aan licht door verschillende bronnen niet mooi oogt. Dit zul je vooral krijgen bij een open keuken. Bedenk van tevoren welke plekken je wilt belichten. Zo krijg je een mooier, consistenter geheel. Hiermee kun je al beginnen als je van plan bent een nieuwe keuken aan te schaffen.

Dimmer

Een dimmer kan een hele goede toevoeging zijn in sommige keukens. Als je bijvoorbeeld een klein bargedeelte hebt aansluitend op de keuken, geeft dit een fijne, ontspannen sfeer waar je even lekker kunt vertoeven. Voor normaal gebruik heeft het weinig toevoeging: koken doe je het liefst met zoveel mogelijk licht om duidelijk te zien wat je aan het doen bent.

Design

Als je gaat voor een plafonnière voor in de keuken, kies dan een variant die past bij de stijl van jouw keuken. Ga voor vintage in een vintage inrichting, modern en strak bij een vooral moderne inrichting. Je kunt voor een moderne look ook spots inbouwen. Zo krijg je veel licht en bespaar je tegelijkertijd flink wat ruimte. Door het goed combineren van jouw stijlen krijg je een mooie overloop vanaf de andere kamers. Je kunt je ook door nieuwe trends laten inspireren, er zijn vele manieren om verlichting in je keuken te brengen. Kijk voor een mooi assortiment van plafonnieres ook eens op straluma.nl.

Previous «
Next »