Perfecte bierglazen voor de ultieme smaak!

  • Keuken
  • mei 31, 2018
  • Comments Off

Wil je optimaal genieten van je favoriete biertjes? Kies dan voor bierglazen die bij jou passen! Alleen op deze manier neem je de ultieme smaakbeleving waar. Er zijn een aantal onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een keuze maakt. In dit artikel lees je alle ins en outs.

Verschillende soorten bier

Er zijn natuurlijk diverse soorten bier. Afhankelijk van wat jij lekker vindt, kies je een bierglas. Neem bijvoorbeeld een plezant biertje uit eigen land: Palm. Hier hoort uiteraard een Belgisch bierglas bij. Ga voor veilig en koop een bierglas van hetzelfde merk als je speciaalbier, zo weet je zeker dat je goed zit!

Abdij- en Amberbieren

Een kelk is het perfecte glas voor abdij- en amberbieren. Dankzij de stabiele voet en het bolvormige glas heeft het glas een stijlvolle uitstraling. Wat nog belangrijker is dan de uitstraling, is natuurlijk de smaakbeleving. Dankzij de vormen proef je de aroma’s perfect! Deze bierglazen zijn verkrijgbaar bij diverse gerenommeerde Belgische webshops.

Bokbieren

Met een stevig tulpvormig glas komt een bokbier het beste tot zijn recht. Daarnaast is een bierglas op voet perfect hiervoor. Hetzelfde geldt voor een zwaar blond biertje als Duvel.

Pils

In een kroeg wordt het meeste pils geschonken. Dit bier drink je uit een vaasje of een fluitje. Een andere optie is een bierglas op voet. Deze glazen zijn geschikt voor een perfecte schuimkraag en door het dunnere glas voelt het zeer licht aan je mond.

Weizen

Weizenglazen zijn naar verhouding hoog en groot. Met een gemiddelde inhoud van 0.5 liter zijn deze glazen perfect geschikt voor Weizenbiertjes. Wanneer je je biertje op de juiste manier inschenkt, kun je de schuimkraag boven het glas uit laten komen. Dankzij de zandlopervorm en de hoogte kun je de kleur van het bier goed zien. Deze Duitse bierglazen zijn geschikt voor merken als Schneider Weisse, Erdinger of Paulaner.

Je kunt bierglazen in een winkel kopen, of online bestellen. Wanneer je het in de winkel koop kun je de glazen gemakkelijk keuren. Het voordeel van online bierglazen bestellen is dat je de producten eenvoudig afrekent bij een betrouwbare aanbieder. Daarnaast wordt je bestelling gewoon thuis bezorgd!

 

Previous «
Next »