Geef je keuken een make-over

  • Keuken
  • juni 15, 2018
  • Comments Off

Wil je je keuken graag een nieuwe look geven, maar heb je geen zin in een hele verbouwing? Een nieuwe keuken kost een hoop moeite en veel geld. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je keuken een make-over te geven. Lees in dit artikel hoe je budgetproof en zonder te veel gedoe een compleet nieuwe uitstraling geeft aan je keuken.

Een nieuwe achtergrond

Door je muur in je keuken een makeover te geven, hoef je niet een compleet nieuwe keuken aan te schaffen voor een nieuwe uitstraling. Als je geen tegels op de muur hebt, schilder je de muur eenvoudig in een nieuw kleurtje. Met tegels gaat dit natuurlijk iets lastiger. Huur een tegelzetter in om een hele set nieuwe tegels op je muur te plaatsen, of pak het iets minder groots aan en ga voor leuke muurstickers. Muurstickers heb je in veel verschillende printjes en plak je gemakkelijk over je tegels heen.

Geef jezelf meer ruimte

Staat je keuken bomvol met keukenapparaten of heb je gewoon te weinig ruimte om lekker vrij te kunnen bewegen tijdens het koken? Bekijk wat je echt nodig hebt en ruim de rest op. Zet je keukenapparaten in de kast als je ze niet gebruikt. Hierdoor heb je al veel meer ruimte op je aanrechtblad. Wil je echt meer ruimte in je keuken, schakel dan een aannemer in om een aanbouw aan je huis te plaatsen. Hier kun je dan bijvoorbeeld je koelkast in kwijt, waardoor je in de keuken zelf ineens veel ruimte overhoudt.

Haal alles uit de kast

Heb je een kast vol met dingen als ontbijtgranen, suiker of noten? Haal je kast dan eens leeg en doe alles in glazen potten. Met behulp van krijtetiketten weet je precies wat er in je potten zit. Vervang je kastjes door planken, hierdoor lijkt je keuken niet alleen groter, maar heb je ook een plek voor je nieuwe potten, specerijen, kookboeken of plantjes. Hang een leuke stang op voor je keukengerei en de versiering van je keuken is af.

Breng sfeer aan in je keuken

Wat is een keuken zonder sfeer? Maak je keuken gezellig door sfeermakers aan te brengen. Vervang bijvoorbeeld een aantal van je keukendeurtjes voor mooie, robuuste gordijntjes. Dit geeft een hele nieuwe, landelijke uitstraling. Ook met het toevoegen van vintage accessoires, zoals een retro wandrek, breng je sfeer aan in je keuken.

 

Previous «
Next »