Koken als een echte kok

  • Keuken
  • november 4, 2019
  • Comments Off
koken als een chef

Wil jij koken als een echte kok? Steeds meer mensen hebben de hobby om geweldige gerechten te koken in hun eigen keuken. En dat is heel goed mogelijk. Ook thuis kun je gerechten op tafel zetten die fantastisch smaken én er super uitzien. Hoe doe je dat?

Kies de beste recepten

Online zijn duizenden recepten te vinden. Vaak inclusief foto. Zo weet je precies of een gerecht er uitziet zoals het er in de horeca uit zou zien. Je kunt gaan van hele simpele gerechten, tot prachtige vijfgangen menu’s. Alles is wel te vinden. Heb er plezier in en durf te experimenteren. Met de juiste combinaties aan kruiden, vlees en groente en heb je in een mum van tijd een schitterend gerecht gemaakt. Er zijn natuurlijk ook wel ingrediënten die doorgaans een chique uitstraling hebben. Denk aan kaviaar, maar ook mosselen, fazant of saffraan. Voor een echt stijlvol diner, kun je recepten zoeken met deze ingrediënten. Zoek op Google of maak gebruik van bijvoorbeeld Pinterest voor een berg aan inspiratie.

De juiste spullen

Je hoeft echt geen heel groot fornuis te hebben met zes tot acht pitten om te koken als een kok. Ook de pannen maken doorgaans niet zo veel uit. Je kunt ook in een goedkopere pan al een aardige maaltijd op tafel zetten. Kies verder voor een goede ovenschaal, of een kookwekker. Ook hierin heb je talloze opties. De borden waar je het eten vervolgens op presenteert, kunnen iedere stijl hebben. Ga voor bijvoorbeeld een kleurrijk bord of voor een strak vierkant bord. Een antiek bord kan ook voor een prachtige uitstraling zorgen.

De juiste messen

Het helpt erg om de juiste messen te gebruiken. Een tomaat snijd je bijvoorbeeld al niet mooi als je geen scherp mes gebruikt. Voor iedere snijtechniek of ingrediënt is er daarbij een ander mes dat geschikt is voor de klus. Een hakmes werkt bijvoorbeeld heel anders dan een officemes. Het koksmes wordt het meest gebruikt. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen voor het snijden van groente. Hiermee kun je alle snijtechnieken gemakkelijk leren en kost het snijden opeens veel minder moeite. Een goede messenset kun je ook gemakkelijk slijpen. Zo blijven de messen scherp en goed te gebruiken.

Waar koop je een messenset?

Een horeca messenset is echt essentieel voor iedereen die het gevoel wil hebben dat hij professioneel kookt in zijn of haar eigen omgeving. Een messenset kun je in professionele kookwinkels kopen, maar ook online. Let er vooral op dat het een complete set is, zodat je echt alles goed en snel snijdt.

Previous «
Next »