Tips voor het grondig schoonmaken van je keuken

  • Joey
  • november 15, 2019
  • Comments Off
schoonmaaktips keuken

Is jouw keuken ook toe aan flinke schoonmaakbeurt? Lees dan gauw verder! Wij hebben de beste schoonmaaktips voor een grondige schoonmaakbeurt in de keuken op een rijtje gezet. Zo kun jij vanavond weer de chef zijn en een heerlijke gerecht bereiden in jouw stralende schone keuken.

De koelkast

Heeft jouw koelkast ook een vreemd luchtje wanneer je deze open doet? Dat komt wellicht doordat de laatste schoonmaakbeurt alweer even geleden is. Een vreemd luchtje kan komen door schimmel in de koelkast. Schimmel in de koelkast is niet alleen vies, het kan ook jouw etenswaren in de koelkast aantasten. Maak de koelkast schoon door deze eerst helemaal leeg te halen. Haal de losse laden en compartimenten uit de koelkast en maak deze schoon met afwasmiddel of schoonmaakazijn. Reinig vervolgens de rest van de koelkast met een allesreiniger of antibacteriële spray.

schimmel in de koelkast

Het aanrecht

Het aanrecht kun je het beste iedere dag reinigen met een allesreiniger of schoonmaakdoekjes. Je bereidt het eten hierop en een schoon aanrecht is een goed begin van ieder gerecht. Voor een diepe reiniging kun je wekelijks een speciale keukenreiniger gebruiken of het keukenblad afnemen met schoonmaakazijn.

keuken schoonmaken

Keukenkastjes

Het schoonmaken van de keukenkastjes is niet een klus die je wekelijks doet. Hierdoor kan er veel viezigheid ophopen in de keukenkastjes. De beste schoonmaaktips keuken voor de keukenkastjes, is het leeghalen van de keukenkastjes, de keukenkastjes schoonmaken met allesreiniger en vervolgens een theedoek in de kasten leggen als ondergrond. De volgende keer keukenkastjes schoonmaken met allesreiniger hoeft niet meer. Je kunt gewoon de theedoek in de was doen en geniet van schone keukenkasten.

De vloer

Kun jij van de keukenvloer eten? Met deze schoonmaaktips keuken voor de keukenvloer kan dat wel! Stofzuig niet alleen de keukenvloer, maar maak deze minstens een keer per week schoon met allesreiniger. Het is slim om schoonmaakdoekjes in de keuken op te bergen. Wanneer je dan iets op de grond laat vallen, kun je dit eenvoudig schoonmaken met een schoonmaakdoekje. Zo is jouw keukenvloer altijd stralend schoon.

Een schone keuken is veel fijner om in te koken. Door een goede schoonmaakroutine toe te passen is en blijft jouw keuken altijd schoon.

Previous «
Next »