Deze 6 kleuren doen het goed in je keuken

  • Joey
  • november 27, 2019
  • Comments Off
kleurencombinaties voor de keuken

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, dan is de kleur een van de eerste zaken waar je op gaat selecteren. Maar ook als je een oude keuken wilt opknappen door die te verven, krijg je te maken met kleurkeuzes. Welke kleur op de muur in de keuken kun je zoal gebruiken? Met onderstaande kleuropties doe je ruime inspiratie op om voor jou geschikte keukenkleuren of kleurencombinaties voor de keuken uit te kiezen!

Wit voor een keuken die een schone en kalme uitstraling heeft

Een van de meest gekozen kleuren voor keukens is nog steeds dé standaard in keukenland: de kleur wit. Witte kleurencombinaties voor de keuken gebruiken straalt rust en kalmte uit. Het mooie van wit is dat een keuken hierdoor ook ruimer en groter lijkt. Verder is wit een hygiënische kleur. Je ziet namelijk snel of de keukentegels of keukenbladen vies en smerig zijn, zodat je de keuken snel en efficiënt kunt reinigen.

Rood biedt warmte, romance en meer eetlust

welke kleur op de muur in de keuken kun je nog meer gebruiken? Simpel: de kleur rood! Rood heeft meerdere effecten op het brein. Positieve effecten vooral en daarom is rood een prima kleur om in de keuken te gebruiken. Zo roept rood een gevoel van charme, warmte en romantiek op. In een rode keuken voel je je snel thuis. Prettig is verder dat rood zorgt voor meer eetlust. Gebruik wel een matte en niet te felle kleur rood.

de keuken verven

Crèmekleuren zijn zacht en gezellig

Wil je de keuken verven in wit maar met een variant die niet té wit oogt? Kies dan voor een uitnodigende crèmekleur.

Grijs is altijd goed

De keuken verven in de kleur grijs is al jarenlang een van de meest gekozen keukenkleuren in Nederland. En dat is logisch, want grijs oogt sereen en is een kleur die tijdloos is. Met een grijskleurige keuken kun je dan ook jarenlang vooruit. Verder is grijs een veilige keuze die bij elk type woonstijl, van traditioneel tot modern, past.

Oranje is mogelijk in uiteenlopende schakeringen

Felle kleuren als oranje schrikken veel mensen direct af. Maar dat is niet nodig: oranje is namelijk in tal van varianten en kleurschakeringen verkrijgbaar. Of je nu een felle oranjekleur in de keuken wilt of een subtielere variant: met oranje, een vrolijke kleur, kan het!

Blauw is van alle tijden

De kleur blauw in de keuken is lastig, omdat je al gauw een te felle kleur blauw kiest. Kies je voor een lichtblauwe variant, dan kies je veilig. Blauw zorgt voor een moderne en rustgevende keuken waar iedereen zich op en top thuis voelt.

Previous «
Next »