Zo kan je een kleine keuken opgeruimd houden

  • Joey
  • februari 10, 2022
  • Comments Off
een kleine keuken opgeruimd houden

Woon je in een appartement, studio of een klein huis? Dan is de kans groot dat je een kleine keuken hebt. Een kleine keuken kan heel gezellig zijn, maar kan er ook snel rommelig uitzien. Want hoe kan je een kleine keuken opgeruimd houden? Wij geven je graag een paar handige tips. En goed om te weten: deze tips kunnen ook perfect in een grote keuken toegepast worden!

1. Kleine keuken? Kijk kritisch naar je apparaten

Tegenwoordig zijn er tal van apparaten en keuken gadgets die koken gemakkelijker kunnen maken. Maar als je weinig ruimte in de keuken hebt, dan is het niet zo handig om voor ieder ding een apparaat aan te schaffen. Kijk dus kritisch naar de apparaten die je daadwerkelijk gebruikt en laat de overbodige apparaten voor wat ze zijn. 

Sommige apparaten zal je voor meerdere doeleinden kunnen gebruiken. Maar een appelsnijder is bijvoorbeeld overbodig in de keuken, aangezien je een appel ook prima met een mesje kunt schillen. Neem dus een kritische kijk doorheen je keukenapparatuur, verkoop overbodige spullen en gooi kapotte items weg.

2. Verminder het servies

Servies is ontzettend leuk. Het is voor sommige mensen dan ook verleidelijk om alsmaar nieuwe mokken en kommetjes te kopen. Echter kan je daar beter mee stoppen en je servies verminderen. Want waar laat je al dat servies in een kleine keuken? Juist! Bewaar dus alleen je mokken, glazen, borden en kommen die je dagelijks nodig hebt. Hierdoor kan je enorm veel ruimte besparen in een kleine keuken. Heb je extra servies nodig voor als er bezoek langskomt? Bewaar dit servies dan eventueel op een andere plek.

Zo kan je een kleine keuken opgeruimd houden

3. Wees creatief met pannen

De hoeveelheid pannen die je nodig hebt, is afhankelijk van hoe uitgebreid je kookt en voor hoeveel mensen. Toch heb je dikwijls minder pannen nodig dan je in eerste instantie denkt. Je kunt namelijk alles in aparte, kleine pannen doen, maar je kunt ook één of twee (middel)grote pannen gebruiken. Wanneer je een paar kleine pannen vervangt voor een aantal grotere exemplaren, dan zal dit uiteindelijk minder ruimte innemen in je kleine keuken.

4. Kies voor kleine keukenaccessoires

Het is ontzettend leuk om je keuken in te richten met een aantal accessoires. Daar is niets mis mee, ook niet als je keuken klein is. Toch is het belangrijk om te kijken naar wat voor accessoires je gebruikt. Een grote broodtrommel staat heel leuk op een groot aanrecht, maar als je keuken klein is staat dit al snel in de weg. Kies liever voor kleine keukenaccessoires zoals mooie theedoeken, een toffe poster aan de muur of een leuke hangplant. Deze items decoreren je kleine keuken zonder dat ze ruimte in beslag nemen.

5. Voorkom dubbel keukengerief

Een laatste tip om je kleine keuken opgeruimd te houden, is om deze ruimte eens flink op te ruimen. Wellicht kom je keukengerief tegen dat je dubbel hebt en dat neemt natuurlijk onnodig veel ruimte in beslag. Heb je bijvoorbeeld onlangs een nieuwe blender cadeau gekregen? Denk dan goed na wat je met je oude blender gaat doen. Je kunt hem bewaren  voor het geval dat je hem nog eens nodig hebt, of wanneer je nieuwe toestel kapot gaat. Maar bewaar deze dan op een andere opslagplek. Een kleine keuken is niet geschikt om dubbel keukengerei op te slaan. 

tips om een kleine keuken opgeruimd te houden

Zo, met deze tips kan je een kleine keuken opgeruimd houden. Door je keuken eens flink op te ruimen en met een kritische blik naar je keukenspullen te kijken, kom je al een heel eind!

Previous «
Next »