Praktische tips voor de kleine keuken

  • Keuken
  • maart 6, 2018
  • Comments Off

De keuken: het is de plaats waar wordt gekookt, gegeten en waar met het gezin wordt samengezeten. Het is dan ook maar normaal dat er heel wat aandacht wordt besteed aan de inrichting ervan. Toch is dit niet altijd zo vanzelfsprekend, bijvoorbeeld voor kleine keukens.

Kleine keukens vereisen een specifieke aanpak op het vlak van inrichting en organisatie. Enkel op die manier kan de beschikbare ruimte optimaal worden benut – en dat zal zowel de look als het comfort van de ruimte alleen maar ten goede komen!

De beste tips voor de kleine keuken

De organisatie van een keuken is op zich al een hele uitdaging. Is die keuken daarbij ook nog eens kleiner dan gemiddeld, dan wordt het nog ingewikkelder. Toch kunnen de volgende tips je helpen om méér te halen, uit minder ruimte:

1. Organiseer je keukenkasten goed

Het organiseren van een kleine keuken is een taak waar heel wat inzicht voor nodig is. Toch kan het een succes worden, zolang je enkele richtlijnen respecteert. Zo kan je bijvoorbeeld alle voedingswaren in plastic potjes bewaren. Op die manier is elke ‘verpakking’ even groot en oogt de kast ook gewoon netter. Daarbij zal het eenvoudiger zijn om een specifiek ingrediënt te vinden als je kookt, wat natuurlijk ook belangrijk is is!

2. Een kleine keuken opruimen

Regelmatig opruimen is een andere goede tip voor de kleine keuken. Bij een kleine ruimte valt het sneller op als het overhoop ligt. Het is dus belangrijk om af en toe de kasten, lades en bijvoorbeeld de wasbak te ordenen en schoon te maken. Op die manier krijgt de ruimte een geordende indruk en wordt in de keuken vertoeven ook veel aangenamer.

3. Gebruik zoveel mogelijk ladekasten

Een laatste tip voor de kleine keuken is dat je alle beschikbare ruimte zo goed mogelijk gebruikt. Met andere woorden, probeer zoveel mogelijk lades en kasten efficiënte te installeren en te gebruiken. Ideaal is dat je bijvoorbeeld opbergruimte hebt onder je fornuis, of een extra kastje onder je gootsteen. Op die manier ligt de keuken er minder wanordelijk bij!

Het beste halen uit een kleine keuken

Van een kleine keuken opruimen tot het organiseren van een kleine keuken, het zijn allemaal handige manieren om meer uit de kleine ruimte te halen!

Previous «
Next »