Planten geven je keuken sfeer

  • Joey
  • augustus 15, 2019
  • Comments Off
welke plant in de keuken

Planten in huis, dat heeft bijna iedereen wel en dat is heel normaal, maar het lijkt of we de keuken daarin een beetje vergeten. Dat is jammer, want juist ook in de keuken zijn planten echte sfeermakers. Overigens zien we kruidenplantjes wel steeds vaker terug in de keuken. Planten brengen gezelligheid en huiselijkheid in de keuken.

Welke plant in de keuken

Vind je het lastig welke plant in de keuken je moet kiezen? Begin dan eens met kruidenplantjes. Die staan leuk en zijn ook nog eens heel nuttig. Als je je afvraagt, welke planten kunnen in de keuken dan zijn kruidenplantjes in ieder geval geschikt en ook meteen te gebruiken. Koken met verse kruiden is heerlijk. Daarnaast zijn kleine fruitbomen ook heel geschikt. Kun je meteen je eigen citroentjes plukken. En een hangplant keuken zorgt meteen dat een lege hoek mooi is opgevuld en is natuurlijk ook heel fijn als je niet zoveel ruimte hebt en liever geen plant op aanrecht zet. Andere planten kunnen ook, bijvoorbeeld een cactus. Cactussen vragen weinig en kunnen makkelijk sfeer maken in een onhandige hoek. Wees alleen voorzichtig met giftige planten. Die heb je natuurlijk liever niet in de buurt van je voedsel.

Ruimte

Of je nu een grote of een kleine keuken hebt. Er is altijd plek voor een plant. Een hangplant keuken staat warm en gezellig in een grote keuken, maar heb je juist heel weinig plek dan is een hangende pot met een mooie groene plant ook prachtig en ben je verder geen ruimte op je werkblad kwijt. Maar een plant op aanrecht of verschillende potten bij elkaar geeft ook heel veel sfeer in je keuken. Speel met de sfeer door bijvoorbeeld met verschillende potten te werken. Diverse maten bij elkaar voor een mooi hoekje, of juist een grote bananenplant in een hoek, of wat dacht je van juist een smalle hoge plant. Door de hoge takken creëer je ook warmte en lijkt het of je meer planten hebt staan.

Sfeer

Worstelen met welke planten kunnen in de keuken hoeft niet meer. Alles kan, behalve die giftige dan misschien. Stem af op jouw smaak en stijl. Vind je de afzuigkap een noodzakelijk kwaad, leuk hem op met planten en verstop hem een beetje. Is je keuken strak en wit, warm hem op met een aantal mooie planten en kruiden. Speel met je ruimte. Pak de lege hoek aan, of die kale muur. Er zijn veel leuke potten en bakken voor een hangende kruidentuin of om je kruiden aan de muur te hangen. De verticale kruidentuin is namelijk helemaal hip. En haal je hand even door de kruidentuin op je aanrecht en je keuken geurt meteen naar verse bascilicum en een vleugje rozemarijn dwarrelt door de ruimte. Ga je voor een jungle of hou je het bij minimaal. Iedere keuken en iedereen is anders, maar planten in de keuken zijn altijd een goed idee.

Previous «
Next »