Stappenplan voor de perfecte verlichting van je keuken

  • Joey
  • augustus 13, 2019
  • Comments Off
keukenverlichting

Een keuken is het epicentrum van de meeste moderne huisontwerpen geworden en heeft meer functies verkregen die verder gaan dan het standaard bereiden van voedsel. Van socialiseren tot huiswerk maken en studeren, de keuken biedt een breed scala aan activiteiten. Daarom moet het ontwerp – en in het bijzonder het ontwerp van je keukenverlichting – het multifunctionele karakter van de ruimte zorgvuldig verwerken.

Verhoog het potentieel en de sfeer

Om ervoor te zorgen dat je keuken functioneel en comfortabel is, zijn er drie dingen waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een plan voor je keukenverlichting: taakverlichting, accentverlichting en omgevingsverlichting. De juiste keuze van verlichting is een kans om het potentieel van je keuken te maximaliseren en tegelijkertijd energie en sfeer te introduceren. Om je te helpen, hebben we enkele ideeën verzameld die het overwegen waard zijn voor de perfecte keukenverlichting.

Vooruit plannen

Een goede planning voor je keukenverlichting is uiterst belangrijk om het gewenste verlichting resultaat te bereiken. Als je je keuken renoveert of je huis nog moet bouwen, zal het vooruit plannen van de verlichting het proces gemakkelijker en goedkoper maken omdat de bedrading kan worden opgenomen voordat de keuken klaar is.

Creëer een perfect samenhangende ruimte

Om te beginnen stellen we voor om verschillende lichtbronnen te plannen. Dit zorgt niet alleen voor een stijlvolle gelaagdheid van licht, maar biedt ook meer controle en flexibiliteit – wat een belangrijk punt is, vooral als de keuken deel uitmaakt van een open eet- en woonkamer. Denk goed na over de belangrijkste functies van je keuken, omdat dit je zal informeren over het licht dat je nodig hebt. Een evenwicht bereiken tussen de verschillende soorten verlichting is belangrijk voor het creëren van een comfortabele en samenhangende ruimte.

Spots in keuken als taakverlichting

Taakverlichting is erg belangrijk voor een keuken. Het is dus verstandig om spots in keuken eerst te plannen zodat aan de functionele eisen van je keuken wordt voldaan. Bovendien zal het lichtniveau dat met spots in keuken wordt gecreëerd, je later helpen in je behoefte aan accent- en algemene verlichting. Overweeg welke taken je normaal gesproken in de keuken zult uitvoeren en ook waar je ze zult uitvoeren. Breek je keuken vervolgens in verschillende gebieden – bijvoorbeeld: kasten, laden, werkbladen, gootsteen, paden. Veel van het werk dat in de keuken wordt gedaan, vindt plaats op de werkbladen. Daarom zijn spots in keuken, zoals onder de keukenkasten, een van de meest voorkomende keuzes voor taakverlichting.

Visuele effecten met accentverlichting

Overweeg spots in keuken als accentverlichting en voor een interessant visueel effect. Accentverlichting kan worden gebruikt om architecturale of ontwerpdetails in de kamer te benadrukken. Strategisch geplaatste spots in kasten of langs planken kunnen bijvoorbeeld items op de planken markeren. Spots in keuken kunnen heel creatief worden ingebouwd, met veel opties die verder gaan dan je gewone plankverlichting. Verlichting van onderaf creëert bijvoorbeeld een geweldig visueel effect en met name het verlichten van keukeneilanden van onderaf kan een zwevende illusie creëren.

Previous «
Next »