De populairste keukentrends van het moment

  • Joey
  • augustus 9, 2019
  • Comments Off
keukentrends van het moment

Als je toe bent aan een nieuwe keuken is het goed om jezelf te verdiepen in de keukentrends van het moment. Zo kun je makkelijker de juiste keuze maken, want een nieuwe keuken uitkiezen is niet iets kleins. We nemen je mee naar de verschillende keukenstijlen die op dit moment erg populair zijn in Nederland. Zo kun jij het beste beoordelen wat bij jou past.

De moderne keuken

Dit is één van de populairste keukens op dit moment. Iedereen is druk in de weer, en is daarom op zoek naar een keuken die mooi oogt maar ook praktisch is. Moderne keukens zijn minimalistisch, waardoor de keuken makkelijker te onderhouden is. Het staat netjes omdat er niet veel dingen te zien zijn. Als je zorgt voor een opgeruimd werkvlak lijkt het net of je veel aandacht hebt besteedt aan de schoonmaak terwijl dat stiekem best mee valt. Moderne keukens zijn vaak gekenmerkt met strakke en rechte lijnen. Ze zijn voorzien van handige apparatuur en led verlichting die slim verborgen zijn, waardoor de keuken één geheel wordt. Zelfs de handgrepen zijn vaak verborgen, zo krijg je het perfecte minimalistische karakter.

De landelijke keuken

Een heel andere keuken dan de moderne keuken is de landelijke keuken. Met deze keuken lijkt het alsof je terug gaat in de tijd, maar toch in een modern jasje. Dit is een hele goede keuze als je houdt van de natuur en nostalgie. In deze keuken worden veel natuurlijke materialen verwerkt, zoals hout en natuursteen. Dit zorgt voor die gezellige rustieke uitstraling. Open kastjes en planken tegen de achterwand is iets wat je vaak terug ziet in landelijke keukens. Het geeft een nostalgische sfeer, maar is tegelijkertijd praktisch omdat je overal bij kan. Door warme kleuren toe te voegen zorg je voor een warme sfeer waar iedereen zich welkom zal voelen.

De industriële keuken

Deze keuken heeft een stoere en robuuste uitstraling. De industriële keuken komt overeen met landelijke keukens omdat er veel gebruik gemaakt wordt van onbewerkt hout. Maar toch zijn er duidelijke verschillen omdat de industriële keuken gekenmerkt wordt door robuuste materialen zoals bakstenen, beton, en industriële lampen. Het werkblad is vaak gemaakt van beton en de kastjes van onbewerkt hout. Het heeft dezelfde charme als een oude fabriek of een oud gebouw. Deze keuken heeft een sterk karakter, maar kan toch een erg warme uitstraling hebben. Door de juiste accessoires te kiezen zal je de perfecte balans vinden tussen stoer en warm.

Wat past bij jou?

Zo zie je dat alles z’n eigen charme heeft. Welke stijl past het beste bij jou? Hou je van minimalistisch en netjes? Of kies je voor de warme sfeer van de landelijke keuken? Als je op zoek bent naar stoer maar een tikkeltje warm zou je ook keukenstijlen kunnen combineren zoals de landelijke en de industriële stijl. Zo zal je jouw unieke keuken creëren die het beste bij jou past.

Bron uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/790311434586168543/

Previous «
Next »