Zo maak je de lekkerste scroppino

  • Keuken
  • August 9, 2019
  • Comments Off

De scroppino, of lo sgroppino zoals de Italianen het spellen, is een heerlijk fris drankje met vodka, sorbetijs en bruisende wijn die je supersimpel zelf kunt maken. In Italië wordt het doorgaans gedronken als tussengerecht of dessert en komt waarschijnlijk van origine uit de regio rond het prachtige Venetië. Al met al is de scroppino een perfect drankje voor op een zwoele zomeravond na bijvoorbeeld een barbecue, maar ook zó lekker dat niemand ervan opkijkt als je er voor vijf uur al een achter de kiezen zou hebben. En laat je ook vooral niet tegenhouden door de seizoenen, ook in minder zonnig en guurder weer kan de sprankelende scroppino je een warm gevoel vanbinnen geven.

Met maar drie ingrediënten zet je in een handomdraai een lichtzure, bruisende scroppino op tafel. Een scroppino serveren is met minimale inspanning maximaal indruk maken op je gasten en is ook makkelijk aan te passen aan dieet- en smaakwensen binnen een groep.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 60 ml vodka
  • 120 ml prosecco
  • 480 gr citroensorbetijs

Instructies:

  • Schep het sorbetijs in een beslagkom, voeg de vodka toe en klop het geheel los en luchtig met een garde.
  • Voeg de prosecco toe en gebruik een spatel om het mengsel zachtjes door elkaar te “vouwen” tot het netjes gemengd is. Het vouwen zorgt ervoor dat het koolzuur in de prosecco niet verdwijnt en het drankje bruisend blijft.
  • Schenk de heerlijk schuimige scroppino netjes in vier champagneglazen (flûtes) en serveer met een rietje en een stukje fruit op de glasrand.
  • Geniet van je originele scroppino of kijk hieronder bij de tips hoe je je scroppino aanpast aan je eigen smaak!

Tips:

  • Je kunt ook een alcoholvrije scroppino maken, vervang dan de vodka en prosecco voor een alcoholvrije bruiswijn.
  • Voeg wat gekneusde muntblaadjes toe aan je ijsmengsel om de frisheid van het drankje tot grote hoogten te brengen!
  • Zin in een zoetere scroppino? Gebruik in plaats van citroensorbetijs aardbeien- of frambozensorbetijs.
  • Italianen vervangen in hun scroppino’s soms de vodka voor limoncello, wat het geheel zachter en citroeniger maakt. Delizioso!
Previous «
Next »