Een wok kopen? Waar moet je op letten?

  • Keuken
  • februari 22, 2017
  • Comments Off

Een wok aanschaffen er zijn een paar belangrijke punten waar je op moet letten

Ga je een wok kopen dan zijn er een paar criteria waar je echt even op moet letten.Het eerste is het formaat van de wok. Want voor hoeveel personen wil je een gerecht bereiden in de wok. Er zijn namelijk verschillende afmetingen of formaten verkrijgbaar. zo heb je er met een diameter of doorsnede tussen de 24 en 28 centimeter maar er zijn ook exemplaren verkrijgbaar met een diameter of doorsnede van 36 cm. De wok van 36 cm is vooral heel geschikt als je voor veel mensen wil gaan koken.let even goed op welk formaat wok je wil kopen.

Een wok kopen let even goed op voor welke warmtebron je de wok wil gebruiken

Kook je op gas of elektrisch misschien heb je wel een inductie kookplaat. Het maakt niet uit welke warmtebron je gebruikt maar kijk goed als je een wok gaat kopen of deze op de warmtebron kan waar jij normaal gesproken op kookt. Er is niets vervelender als je er later achterkomt dat je de wok niet kunt gebruiken. Wat ook wel iets is om op te letten is of de wok ook voorzien is van een anti-aanbaklaag. Dan blijft je groente vlees of andere voedingsmiddelen die je in de wok wil gaan bereiden niet vastplakken aan de bodem.

wok kopen

Een wok kopen let er op dat een wok goede handvatten heeft

Als je een wok gaat kopen is het wel belangrijk om te kijken of deze goede handvatten heeft. Er zijn wokken met een steel eraan maar het is eigenlijk beter dat er minstens een handvat aanzit. Het is namelijk zo dat als je de wok vrij vol hebt zitten deze behoorlijk zwaar weegt. Een handvat helpt ook om het te bereiden voedsel in de wok gemakkelijk om te kunnen scheppen of om te kunnen gooien. Ga je een wok kopen en zit er een steel aan dat is prima als er ook maar een of twee stevige handvatten aanzitten.

Een wok kopen van goed kwaliteit maar vergelijk wel even de prijzen

Koop een wok van goede kwaliteit en je kunt er zeker van zijn dat deze een behoorlijk lange tijd meegaat. Wil je toch liever een goedkopere wok ook die zijn volop verkrijgbaar. Het is belangrijk om bij het kopen van een wok de kwaliteit en de prijzen van verschillende soorten en merken wokken te vergelijken. Als je de prijzen en de kwaliteit van een paar soorten wok pannen zo naast elkaar op een rijtje zet helpt dat om een goede keuze te kunnen maken. Dan weet je precies welke wok je het beste kunt kopen.

Previous «
Next »