Hoe richt je een professionele keuken in waar je niet veel ruimte hebt?

  • Keuken
  • augustus 20, 2020
  • Comments Off

Na jaren is het eindelijk zover en heb je de vergunning voor je strandtent eindelijk binnen. Het heeft even wat tijd en moeite gekost, maar dat mag je enthousiasme niet de kop in drukken en je kunt niet wachten om eindelijk te beginnen met de bouw. Je wilt strandgangers kunnen voorzien van een lekkere borrel en een goed hapje, maar je wilt ook de mensen kunnen bedienen die op zoek naar een wat meer ontwikkelde maaltijd en een goed glas wijn. 

Het enige nadeel waar je tegenaan gelopen bent is de hoeveelheid ruimte. Natuurlijk had je bij het aanvragen van je vergunningen de hoop gehad dat je iets meer plek toegewezen zou krijgen door de gemeente, maar na een hoop administratieve problemen ben je uiteindelijk een goed aantal vierkante meters kwijtgeraakt. En omdat je natuurlijk een zakenman bent, weet je dat een aantal tafels minder in je etablissement je al behoorlijk wat in omzet kan schelen. 

Vandaar dat je na het nodige wikken en wegen hebt besloten om de keuken iets kleiner te maken dan je voorheen in gedachten had. Dit wil wel zeggen dat je inventief aan het werk moet gaan en de keuken zo strak mogelijk moet inrichten met een minimale hoeveelheid keukenapparatuur. Maar natuurlijk mag de kwaliteit van de menukaart hier niet onder lijden. 

Vandaar dat je besloten hebt om gebruik te maken van een flinke combisteamer. Een combisteamer is eigenlijk gewoon een luxe oven waarmee je kunt koken door het gebruik van stoom. Op deze manier blijven smaak, kleur en voedingsstoffen beter behouden. Smaken van gerechten uit de combi steamer blijven krachtig vergeleken met de traditionele bereidingswijze omdat ze een stuk minder snel vervliegen. Qua tijd is de bereiding even snel klaar als wanneer je ze op het vuur plaatst, dus daar hoef je geen punten mee te verliezen. 

De combisteamer kookt, bakt, braadt, pocheert en kan daarnaast ook stomen

Daarnaast kun je met een combisteamer naast koken ook stomen, bakken, braden en pocheren. De mogelijkheden die je hebt zijn dus een combinatie van verschillende bereidingsmogelijkheden samengevoegd in een apparaat. Ook voor het snel opwarmen van reeds bereide gerechten is de combisteamer een welkome hulp in de nieuwe keuken. 

Met een combisteamer kun je in je nieuwe keuken dus behoorlijk wat ruimte besparen die je anders kwijt was geweest aan het installeren van traditionele bereidingswijzen. Door de installatie van een combisteamer sla je dus twee vliegen in één klap. Je spaart ruimte uit en weet meerdere manieren van het preparen van je gerechten in slechts één apparaat samen te voegen. 

Gelukkig kun je de combisteamer en andere benodigde horeca apparatuur allemaal bij een en dezelfde leverancier bestellen. Op deze manier spaar je behoorlijk veel tijd uit die je anders kwijt zou zijn geweest als je bij verschillende speciaalzaken op zoek zou moeten gaan. Niets houd je nu nog tegen om de laatste details in te plannen en daadwerkelijk aan de slag te gaan om jouw droom van je eigen strandtent en restaurant eindelijk te realiseren.

Previous «
Next »