Keukentrend van 2017: hippe keukenverlichting!

  • Keuken
  • maart 16, 2017
  • Comments Off

Lampen zijn sfeermakers, dus ook in de keuken. En aangezien we de keuken steeds vaker zien als fijne leefplek, waar we graag onze avonduurtjes of luie zondagen doorbrengen, is het anno vandaag helemaal een trend om je keuken zo sfeervol mogelijk in te richten. En je raadt het al: verlichting heeft natuurlijk een groot en belangrijk aandeel in die gezelligheid.

Keukensfeer: planten, lampen, accessoires

Je keuken een sfeervolle plek maken om te verblijven? Dat doe je met (sfeer)verlichting, maar natuurlijk ook met mooie keukenaccessoires en planten en bloemen. Tip: gebruik kunstplanten in de keuken, aangezien de keuken nogal vettig, vochtig en warm kan zijn. Echte planten en bloemen overleven dat niet gemakkelijk.

Accessoires voor in de keuken? Denk aan mooie acaciahouten snijplanken en hippe voorraadpotten. Bij winkels als Kwantum, Leenbakker, Xenos of Jysk kom je met een klein bedrag al een heel eind!

Verlichting in de keuken: gloeilampen!

Verlichting in de keuken moet functioneel én gezellig zijn. Daarom is het aan te raden om zowel felle verlichting te hebben, voor als je bijvoorbeeld groenten moet snijden, én sfeerverlichting voor ’s avonds. Heb je hanglampen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor dimbare verlichting. Ben je echt veel in de keuken? Kies dan voor zuinige lampen, zodat het ook financieel leuk blijft om veel in je keuken bezig te zijn.

hippe kekuenverlichting

 

Bron: http://www.inrichting-huis.com/zwart-witte-keuken-met-mooie-gloeilampen/
Een trend die we momenteel veel zien is die van filamentslampen. Ook wel kooldraadlampen genoemd. Ze zien eruit als ouderwetse, retro gloeilampen, maar ook deze zijn verkrijgbaar in LED-variant. Sfeervol én zuinig. Plaats er één of meerdere boven je aanrecht of boven je kookeiland, als je dat hebt. Superhip, handig, sfeervol en helemaal 2017!

Previous «
Next »