Wat ga je doen? Een keukenrenovatie of verbouwen?

  • Keuken
  • augustus 30, 2017
  • Comments Off
keuken renovatie

Keukenrenovatie of verbouwen

Je koopt een nieuw huis, maar de keuken die er in zit, vind je niet mooi. Of je woont al lang in een huis en hebt dus al jaren dezelfde keuken, dan wil je een keer wat anders. Dit zijn slechts twee redenen waarom je na kunt gaan denken over een nieuwe keuken. Maar een nieuwe keuken is niet de enige optie. Je kunt de huidige keuken ook gaan renoveren.

Voordelen nieuwe keuken

Veel mensen denken gelijk aan een nieuwe keuken als ze een andere keuken willen. Dit is echter wel erg duur. Soms is het echter mogelijk om nog wat apparatuur van je oude keuken te gebruiken voor je nieuwe keuken. Dit scheelt veel in de kosten. Het is natuurlijk hartstikke leuk om een nieuwe keuken uit te gaan zoeken. Ook kan je de indeling van je keuken dan gelijk veranderen. Als je nu bijvoorbeeld altijd met je rug naar het raam hebt staan koken, kan je de kookplaat nu omdraaien (bijvoorbeeld door een kookeiland te plaatsen). Zo kan je de keuken dus helemaal aanpassen.

Voordelen renovatie

Zoals hierboven al vermeld, is een nieuwe keuken een grote kostenpost. Als je een nieuw huis gekocht hebt, zal je waarschijnlijk nog veel meer andere klussen te doen hebben en wellicht heb je dan geen geld om een nieuwe keuken te plaatsen. De huidige keuken renoveren is dan een goed alternatief. Als je de keukenkastjes voorziet van een mooie kleur verf, dan ziet het er al gelijk heel anders uit. Als je dan ook nog nieuwe deurknopjes op de kastjes zet, maakt dat het nog leuker. Mocht je dan nog geld over hebben, kan je nog kiezen voor een mooi, nieuw keukenblad. Dit kan je zo duur maken als je zelf wilt: een kunststof blad is goedkoper als een blad van graniet.

Kosten besparen

Als jij handig bent en in het bezit bent van het juiste gereedschap, dan kan je veel kosten besparen door een nieuwe keuken zelf te plaatsen of de keuken zelf te renoveren. Het plaatsen van
een nieuwe keuken is wel specialistisch werk, zeker als je bijvoorbeeld het gasfornuis wilt verplaatsen, dan zullen er leidingen en elektra verplaatst moeten worden. Je moet hier dus wel echt verstand van hebben, anders is het verstandiger om hier wat extra geld voor te reserveren en het door een vakman te laten doen.

Een nieuwe (gerenoveerde) keuken hoeft dus niet duur te zijn. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt (en kunt). Veel succes!

Previous «
Next »