Keukenverlichting, de trend in Scandinavische keukens

  • Keuken
  • augustus 24, 2017
  • Comments Off

De juiste verlichting maakt uw keuken af

De juiste verlichting in de keuken het geheel af … De titel spreekt voor zich. Maar waarom is die verlichting zo belangrijk? En wat is dan de juiste verlichting? Welk type verlichting past het best bij welke keukenstijl? Sluit de keukenverlichting het best aan bij de verlichting in de andere delen van het huis? Primeert schoonheid of functionaliteit? Vele vragen die niet zo evident lijken. En toch, er zijn pasklare antwoorden voor u en uw gezin.

Verlichting in de keuken heeft meerdere functies. Of je nu een doorwinterde kok bent, of u verwarmt slecht heel af en toe een hapje in de microgolfoven, elke keuken is in elk geval functioneel. De bijhorende verlichting moet dat bijgevolg ook zijn. Hanglampen boven het aanrecht zijn handig om goed te kunnen werken, design lampen zorgen voor een trendy uitstraling. Scandinavische verlichting combineert de kwaliteiten van hanglampen en design lampen. Dit type verlichting sluit aan bij de meeste keukenstijlen. Het maakt niet uit of je voor een hypermoderne keuken of een cottage model koos, Scandinavische verlichting is gerust allround te noemen. Als er binnen eenzelfde gezin verschillende smaken te combineren vallen, dan hoef je niet te twijfelen of compromissen te sluiten. Hang- en designlampen in Scandinavische stijl zullen al je huisgenoten bekoren. Je kan de verlichting bovendien moeiteloos integreren in andere kamers van het huis. Je slaapkamer zal ook blij zijn met een sfeervolle designlamp, je bureau smeekt om een een hanglamp met de juiste lichtinval, je zoon ziet een make-over van zijn kamer zeker zitten, je dochter kan niet achterblijven, je vrienden blijven niet bij de pakken zitten na jouw voorbeeld, … En zo gaat de (licht)bal aan het rollen!

We brengen met zijn allen heel veel tijd door in het huis, zeker in de keuken. Het is dé plek waar families en vrienden samenkomen, waar banden gesmeed worden. Het is tegelijk de plaats waar het noodzakelijke aan het aangename gekoppeld kan, mag en moet worden. Dit plekje van het huis kunnen we dus best zo doordacht mogelijk aankleden met de juiste verlichting. Gezellige avonden, lekkere etentjes en boeiende gesprekken aan de keukentafel gegarandeerd.

Previous «
Next »