De keukentrends voor 2017

  • Keuken
  • juli 12, 2017
  • Comments Off

De keuken is een prominente ruimte in je huis. Het is de ruimte waar in de ochtend ontbeten wordt en ‘s avonds lekker gekookt en de dag door besproken wordt. Reden genoeg om je keuken om te toveren naar een fijne plek waar je graag je tijd doorbrengt. Ga je aankomend jaar je keuken verbouwen? Lees dan in dit artikel wat de trends zijn voor 2017.

Wit met een tintje

Keukenspecialisten houden het over het algemeen redelijk veilig als het aankomt op de kleur van de fronten. Niet zo gek natuurlijk, een goede keuken gaat makkelijk 20 jaar mee. Wit is daarom al een geruime tijd een populaire keuze voor de keuken. Kies voor wit met een tintje om meer mogelijkheden te krijgen wat betreft stijl en sfeer. Wit richting grijs creëert een design-uitstraling. Richting huids- en poederkleuren krijgt wit een geborgen sfeer die goed past bij natuurlijke materialen. Keukens in aardse en natuurlijke kleuren is één van de keukentrends voor 2017. In het bijzonder ga je veel warme kleurtinten zoals mosgroen en vergrijsd blauw terugzien het komende jaar. Wil je graag de trendy kleuren in je keuken terug laten komen, maar durf je niet af te wijken van witte keukenmeubels? Laat dan een schilder de wanden van je keuken schilderen in een stijlvolle kleur. Tip: laat deze kleuren terugkomen in andere delen van het huis zoals in de woonkamer, tuin of gevelwerken. Dit zorgt ervoor dat het gehele huis volgens de nieuwste stijl is aangepast.

Marmer en beton

De lichte, strakke basis wordt in 2017 gecombineerd met contrasterende materialen, denk hierbij aan marmer en beton. Marmer ga je steeds meer tegenkomen in het interieur en dus ook in de keuken. Dit materiaal past in een landelijke, klassieke en moderne keuken. Marmer gecombineerd met strak wit, hout of zwarte details levert een eigentijds resultaat op. Marmer is ook geschikt als zeer luxe vloertegel in de keuken. Wil je een vakman inhuren om de keukenvloer van een nieuwe look te voorzien? Een tegelzetter kost gemiddeld € 25 – € 40 per m2.

Beton is ook helemaal in opkomst. Laat dit materiaal op verschillende manieren terugkomen in de keuken, denk aan zijkanten, achterwanden en kookeilanden. Voor de hand ligt het gebruik van beton als werkblad. Door dit materiaal te combineren met wit geef je de keuken een moderne en strakke uitstraling. Of ga de industriële kant op door te werken met hout en stalen grepen. Tip: voor het renoveren van een muur of plafond raden we je aan een stukadoor in te huren in de regio. Een specialist inhuren voor bijvoorbeeld pleisterwerken in Limburg, Gent of Antwerpen, zal de prijs verlagen omdat deze specialist geen lange afstand af hoeft te leggen.

Industriële accessoires

Keukenaccessoires bepalen de sfeer van je keuken. Een mooie vaas of kandelaar op tafel, een keukenblok of weegschaal op het aanrecht, ze dragen allemaal bij aan de persoonlijke sfeer van je keuken. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals hout en beton, geef je de keuken een stoere en industriële look. Dit is dan ook één van de keukentrends voor 2017. Geef je keuken een industriële uitstraling door gebruik te maken van accessoires die gemaakt zijn van aardewerk, metaal, glas of hout. Kijk goed wat bij de stijl past om je keuken echt helemaal af te maken.

Afbeeldingen:

https://www.pinterest.com/pin/248542473158238709/

https://www.pinterest.com/pin/349803096036034494/

https://www.pinterest.com/pin/508766089132204691/

 

Previous «
Next »