Een airco verbergen? Zo doe je dat

  • Keuken
  • juni 13, 2017
  • Comments Off

De temperaturen lopen weer op, iedereen is vrolijk en de zon is volop aan het schijnen. Het zomerseizoen is weer in aantocht. Vooral tijdens het koken vliegen de zweetdruppels in het rond. Om af en toe tot rust te komen is het fijn om even aan de hitte te kunnen ontsnappen. Om opgewarmde kamers te voorkomen kun je een airco aanschaffen. Een airco biedt snel verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Heb jij een mooie keuken? Dan kan het ophangen van een airco een doorn in het oog zijn. Niet alle airco’s zijn namelijk even mooi. Maar wees niet getreurd. In dit artikel lees je verschillende manieren om je airco mooi weg te werken in je keuken.

https://st.hzcdn.com/fimgs/7481b917068e3089_3596-w618-h446-b0-p0–contemporary-kitchen.jpg

Verberg de airco in een keukenkastje

Je airco verbergen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Veel mensen kiezen ervoor om hun airco in een keukenkastje te verbergen. Zo hoef je niet altijd tegen de binnenunit van de airconditioner aan te kijken. Verstandig is wel om het kastje open te zetten als je de airco aan hebt of te kiezen voor een kastje met ventilatie gleuven. Hierdoor kan de koude lucht de ruimte goed bereiken. Ben jij handig? Dan is het helemaal niet moeilijk om zelf een kastje voor je airco te fabriceren.

https://nl.pinterest.com/pin/565201821969776313/

Verwerk je airco in de keuken

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken wordt steeds vaker gekozen om de airco te verwerken in het keukenblok. Zoals hieronder te zien is is de airco geplaatst in het keukenblok achter een latten constructie. Hierdoor zorg je ervoor dat je airco een wordt met de keuken. Nooit meer tegen een airco unit aankijken als je aan het eten bent dus.

https://nl.pinterest.com/pin/105834659968572922/

Vergeet de buitenunit niet

De meeste airco’s hebben hebben ook een buitenunit. En dit is zeker niet het mooiste onderdeel van je airco. Daarom is dit vaak het deel van de airco die zo goed mogelijk verborgen wordt. Dit kun je op verschillende manieren doen. Vaak wordt er een houten hekje omheen getimmerd. Maar het kan nog veel stijlvoller. Zo kun je zelfs verschillende soorten planten in je omheining verwerken. Dit geeft een extra natuurlijke look en zorgt ervoor dat je je toch nog 1 met de natuur kunt voelen in je tuin.

https://nl.pinterest.com/pin/501166264762287936/

Previous «
Next »