Is jouw keukendak ook aan renovatie toe? Zo los je dit op!

  • Keuken
  • februari 15, 2019
  • Comments Off
keuken dak renovatie

Het dak van de woning wordt vaak niet gezien als een prioriteit als het gaat om het creëren van comfort en duurzaamheid in de woning. Vooral bij ruimtes als de keuken is het dak van groot belang, omdat het bijdraagt tot het comfort en de veiligheid van de keuken zelf. Is je dak ook aan vernieuwing toe? Dan is dakwerken laten uitvoeren zeker en vast een slimme zet!

De meerwaarde van dakwerken voor jouw keuken

Waarom is het nu zo belangrijk dat het dak van je keuken goed wordt onderhouden? Eerst en vooral is het essentieel dat de keuken goed geïsoleerd blijft tegen vocht, neerslag en ongewenste temperaturen – wat natuurlijk enkel mogelijk is als dat dak in goede staat is. Daarbij oogt het dak van je keuken ook gewoon veel stijlvoller en mooier als het in vorm is en dat is precies wat een dakwerker voor je kan doen!

Wat komt er zoal bij dakwerken kijken?

Dakwerken zijn een overkoepelende term voor alle werkzaamheden aan het dak, bijvoorbeeld boven de keuken. Een duidelijk overzicht van enkele van de belangrijkste taken is hier wel op zijn plaats:

– Het dak ontmossen

Mos vormt zich op het dak door ophopend vocht, vuil en bladeren, en is een ware bedreiging voor de integriteit en duurzaamheid van het dak. Het dak van je keuken laten ontmossen is een goed idee als je er nog lang van wilt genieten en een mooi resultaat wilt verkrijgen. Het mos wordt op zorgvuldige wijze verwijderd, waardoor het dak er beter uitziet én langer meegaat. De dak ontmossen kostprijs hangt vooral af van de te behandelen oppervlakte en de ernst van de situatie.

– De dakpannen laten vervangen

Daarbij kan het natuurlijk ook zijn dat de dakpannen van het dak verouderd of versleten zijn of dat ze niet meer bij de stijl van je woning passen. Ook in dat geval is het de moeite waard om een professionele dakwerken in te schakelen die over alle nodige kennis en inzichten beschikt om je dak weer mooi te maken.

– Het dak laten isoleren

Net zoals de integriteit van het dak zelf bijdraagt tot het comfort in de keuken, is het natuurlijk ook belangrijk dat het dak boven je keuken goed is geïsoleerd. Er bestaan heel wat verschillende soorten isolatiemateriaal – zoals PUR en PIR – die elk hun eigen unieke voordelen bieden. Laat je de isolatie op deskundige wijze plaatsen, dan kan je zeker zijn van een duurzaam resultaat!

Geniet van professioneel dakwerken advies bij een specialist

Beroep kunnen doen op een professional is zeker en vast een positief gegeven als je het beste uit je dak wil halen. Dankzij dakwerken advies heb je niet enkel een duidelijk beeld op welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden maar krijg je ook meer informatie over de dak ontmossen kostprijs en andere prijzen, tips voor wat je zelf kan doen om het dak in goede conditie te houden, enzovoort. Het resultaat is een dak boven je keuken dat aan alle verwachtingen voldoet!

Previous «
Next »