Geef je keuken een industriële look met een (fake) bakstenen look!

  • Keuken
  • februari 13, 2019
  • Comments Off
industriele look in de keuken

De industriële stijl is tegenwoordig ongetwijfeld een van de populairste bij particuliere woning en kan op verschillende manieren verkregen worden in elke ruimte. Een van de typische kenmerken van deze stijl is het gebruik van ruwe materialen en elementen – zoals een bakstenen muur.

Een bakstenen muur mag dan wel niet meteen de ideale optie lijken voor in de woning, het is wel degelijk een steeds populairder wordende oplossing voor zij die hun keuken industrieel willen inrichten. Wat meer informatie is hier dan ook wel van toepassing!

Een bakstenen muur voor de perfecte industriële keuken

De industriële stijl maakt, zoals reeds vermeld, gebruik van een opvallende set materialen en elementen. Hout in zijn ruwste vorm is erg populair, maar ook gietijzeren en ruwe, stenen elementen. Het spreekt dan ook voor zich dat een bakstenen muur een goede optie is voor wie de industriële stijl in zijn of haar keuken prachtig wil afwerken.

Een bakstenen muur geeft de ruimte de perfecte verouderde look die de industriële stijl zo typerend maakt. Vaak zijn dergelijke muren egaal maar in veel gevallen is het ook mogelijk om voor een muur te kiezen die in verschillende kleurschakeringen overgaat en waarbij zelfs bepaalde bakstenen ontbreken. Het ruwe karakter van de muur maakt de industriële uitstraling van de keuken helemaal af!

Een levensechte, fake bakstenen muur in de keuken

Heel vaak kiest men echter ook voor een fake bakstenen muur – dat wil zeggen, een bakstenen muur die eigenlijk niet uit bakstenen bestaat. Doorgaans wordt in de plaats daarvan een kunststof gebruikt die er als échte steen uitziet maar veel lichter is. Een dergelijke muur is ook eenvoudiger te plaatsen en te onderhouden – en dat maakt het dan ook een populaire keuze voor industriële keukens.

Daarbij wordt ook vaak crepi gebruikt voor het bouwen van een bakstenen muur. Crepi is eigenlijk een soort van gevelpleister, die in de plaats van baksteen gebruikt kan worden om een prachtige industriële muur mee te bouwen in de keuken. Het materiaal ziet er natuurlijk uit maar is dat eigenlijk niet. De perfecte oplossing als je de muren in de keuken een unieke look wil geven, zonder de last die bij een bakstenen muur komt kijken!

Een andere optie is kiezen voor zogenaamde steenstrips. Steenstrips bestaan, zoals de naam al doet vermoeden, uit écht steen maar zijn erg dun gesneden. Dat biedt enkele voordelen, waaronder bijvoorbeeld dat de strips veel gemakkelijker te plaatsen en te bewerken zijn dan hele stenen. Als je je keuken snel en gemakkelijk wil afwerken met een fake bakstenen muur, dan zijn deze strips dus ideaal. Daarbij geeft de geringe dikte van de strips je de mogelijkheid om ruimte te besparen in de keuken aangezien er geen hele stenen nodig zijn!

Alles over steenstrips prijzen en crepi prijzen

Een fake bakstenen muur biedt overduidelijk heel wat mogelijkheden én voordelen. Wil je meer informatie over de opties of steenstrips prijzen en crepi prijzen, dan is het een goed idee om te vertrouwen op het advies van een professional!

Previous «
Next »