Wat zijn de kenmerken van een traditioneel keukenontwerp?

  • Joey
  • april 14, 2023
  • Comments Off
kenmerken van een traditioneel keukenontwerp

Ondanks de opkomst van moderne en landelijke ontwerpen, behoren traditionele keukens nog steeds tot de meest populaire keukenstijlen. Hun basis kleurenpalet en elegant geaccentueerde ontwerp creëren een prachtige ruimte die niet zal gaan vervelen.

Het belangrijkste kenmerk van traditioneel ontworpen keukens is hun aandacht voor detail; elk gedeelte van de ruimte moet details en verfraaiingen hebben die er gelaagd maar niet overdreven uitzien. Als dit een keuken is waar je van droomt, lees dan snel verder!

Wat zijn de kenmerken van een traditioneel keukenontwerp?

Hier zijn 7 basiskenmerken van keukens in traditionele stijl en hoe ze jouw keukenrenovatie kunnen beïnvloeden.

Creëer een ruimtelijke uitstraling met verhoogde paneeldeuren

In de eerste plaats bevatten traditionele kast stijlen bijna altijd verhoogde paneeldeuren. Deze deuren variëren van eenvoudige panelen, tot meer sierlijke opties, met verschillende vlakken van verhoogde en verzonken oppervlakken. Je zult vaak lezen dat traditionele kastdeuren intensievere schoonmaak- en onderhoudsbehoeften vereisen. Dit klopt tot op zekere hoogte. De laminaat deur opties van tegenwoordig zijn echter extreem duurzaam, waardoor het voor een onderhoudsarm huishouden gemakkelijk is om traditionele kasten er als nieuw uit te laten zien. En wat nog beter is, er zijn kastdeur stijlen van houtachtig laminaat, zodat je die look niet hoeft op te offeren voor een gemakkelijk onderhoud.

Voeg decoratieve accenten en details toe

Traditionele keuken ontwerpen brengen details naar voren, inclusief accenten zoals lambrisering, kroonlijsten, consoles en meubelstukken die elk deel van de kamer verfraaien. Overal waar je kijkt in een traditionele keuken, moet er een element van versiering, architectonisch ontwerp of mooie stukken met decoratieve accessoires zijn.

Wat zijn de kenmerken van een traditioneel keukenontwerp

Voeg een vleugje huiselijke charme toe met hout

Houtnerven zijn op het moment populair in de keuken. Als je een kleinere keuken hebt met minder toegang tot natuurlijk daglicht, raden we aan om bij lichtere houtnerven te blijven. Als d keuken echter voldoende daglicht heeft, aarzel dan niet om een ​​donkerdere, rijkere afgewerkte optie te kiezen. Een kast ontwerper kan je helpen bepalen welk materiaal voor de kastdeur, echt hout of houtachtig laminaat, het meest geschikt is voor een huishouden.

Als je bang bent dat kasten van natuurlijk hout uit de mode zullen raken, probeer dan het overspuiten van kasten te mixen en matchen, met natuurlijke houtafwerkingen op sommige van je kasten en geverfde houtafwerkingen op andere. Contrasterende kast afwerkingen zijn eigenlijk een slimme manier om interesse en visuele aantrekkingskracht toe te voegen aan elk keukenontwerp.

Overweeg glazen kastdeuren

Glazen kastdeur panelen zijn om een ​​aantal redenen een slimme toevoeging aan elke keuken. Ten eerste passen ze bij elke keukendesign, waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om de keukenstijl later te veranderen. Ten tweede bieden glazen kastdeuren de mogelijkheid om kleur door te laten schijnen op basis van wat je ervoor kiest om erin op te bergen of weer te geven.

Ten slotte zijn er meerdere op maat gemaakte ontwerpopties voor glaspanelen die ideaal zijn voor een traditionele keuken, waaronder die met decoratieve glas-in-lood panelen, geëtst glas, mat glas en andere mooie opties.

Kies de juiste kastverlichting

Vergeet de kasten niet bij het maken van het keukenverlichting ontwerp. Keukenkasten bieden een scala aan gebieden om verborgen verlichtingsarmaturen te plaatsen die zorgen voor veiligheid, taakverlichting, sfeer en omgevingslicht. Verlichting onder kasten is de meest gebruikelijke manier om verlichting in de keuken toe te voegen.

In combinatie met een dimmer schakelaar zorgt de verlichting onder de kast voor een precieze hoeveelheid licht, afhankelijk van de taak of stemming. Als je ervoor kiest om glazen deurtjes te gebruiken, raden we je aan om te kijken naar binnenkast verlichting die een mooie gloed geeft in het donker.

de kenmerken van een traditioneel keukenontwerp

Vernieuw de achterwand

Kleurrijke spat muren met een sterk patroon in opwindende materialen zijn de afgelopen jaren populaire keuzes geworden. In een traditionele keuken kan een drukke achterwand echter overweldigend lijken en de ruimte drukker maken als je al veel aan decoratieve accessoires hebt.

Als jouw vorige keukenontwerp een drukke of meer sierlijke achterwand bevatte, is dit jouw kans om de achterwand opnieuw te bekijken en op te frissen met behulp van eenvoudige kleuren, styling en materialen. Probeer bijvoorbeeld een achterwand met een vast oppervlak met een ruit- of metro patroon voor een eenvoudige achterwand die ook functioneel is – en volledig vrij van voegen!

Previous «
Next »