Kwarts, corian of graniet, wat is het beste materiaal voor jouw aanrecht in de keuken?

  • Joey
  • april 25, 2023
  • Comments Off
het beste materiaal voor jouw aanrecht in de keuken

Een van de eerste dingen die je in een keuken opvalt, is het aanrechtblad. Wanneer het echter tijd is om een ​​ keukenwerkblad te kiezen, moet je aan meer zaken denken dan alleen het uiterlijk. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Maar het antwoord op de grote vraag: “Wat is het beste materiaal voor een aanrecht in de keuken?”  komt echt neer op wat het meest logisch is voor jouw voorkeuren voor huishouden, keuken gebruik en smaak.

Opties voor aanrechtbladen in de keuken vergelijken

Kwarts-, graniet- en Corian werkbladen kunnen worden omgevormd tot vormen en afmetingen die geschikt zijn voor bijna elke keukenruimte. Qua functionaliteit en stijl biedt elke iets anders wat betreft de voordelen, waaronder uiterlijk, duurzaamheid, onderhoud en algehele waarde.

Uiterlijk keukenblad per materiaal bekeken:

Naadloos uiterlijk: Corian solid surface, gemaakt van een geavanceerd mengsel van natuurlijke mineralen en puur acrylpolymeer, wint de prijs voor een naadloos werkblad ontwerp omdat het kan worden geïnstalleerd zonder zichtbare naden.

Natuurlijke schoonheid: Graniet is de grootste kanshebber in termen van stijl ,kleur en patroon. Omdat het een natuurlijk voorkomende steen is, nestelen mineralen zich in elke prachtige, unieke plaat graniet, dus elk aanrechtblad is een origineel kunstwerk.

Rijke kleuropties. Alle drie de materiaal opties voor het aanrechtblad bieden een variatie aan kleur. Als je de voorkeur geeft aan meer speelse kleuren (d.w.z. geel, oranje, paars, groen, enz.), zijn Corian Solid Surface en Quartz geweldige opties, omdat ze beide zijn vervaardigd met door de mens gemaakte pigmenten en gerecyclede materialen.

Kwarts, corian of graniet, wat is het beste materiaal voor jouw aanrecht in de keuken

Duurzaamheid en onderhoud van het aanrechtblad van de keuken

Hoe duurzaam moet jouw aanrechtblad zijn? Hoeveel tijd heb je voor het onderhoud van je aanrechtblad? Dit zijn belangrijke vragen die de keuze zeker zullen beïnvloeden. Kwarts is een duidelijke koploper op dat gebied, omdat het vrijwel onverwoestbaar is en geen afdichting of speciale reiniging vereist. Zowel kwarts- als Corian oppervlakken zijn niet-poreus, vlekbestendig en uiterst hygiënisch. Graniet is ook duurzaam, maar kan nog steeds vatbaar zijn voor barsten, scheuren en vlekken. En graniet vereist een eenvoudige, maar regelmatige afdichting om te onderhouden.

Als milieuvriendelijke materialen en design in huis belangrijk voor je zijn, volgen hier de specificaties van elk aanrecht materiaal:

Quartz-werkbladen zijn enorm duurzaam. Kwarts-aanrecht platen bevatten een van de meest productieve mineralen op aarde, evenals gerecycled materiaal. Ze gaan vrijwel eeuwig mee, daarom hebben ze meestal een levenslange garantie!

Corian is niet alleen duurzaam, maar ook herstelbaar. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden dan veel andere materialen.

Graniet is een natuurlijk product en moet zorgvuldig worden ontgonnen en vervoerd om schade te voorkomen, waardoor graniet de minste optie is op het gebied van duurzaamheid.

Budgetvriendelijke keukenbladen

De kosten van een aanrechtblad in de keuken variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de keuken, of je een kookeiland heeft of wilt hebben en de materialen, afwerking en dikte die je kiest. Of je ervoor kiest om een ​​achterwand te installeren, kan ook een rol spelen. Voor een juiste schatting van de kosten raden we altijd aan om een ​​gepersonaliseerde offerte voor jouw specifieke project op te vragen en dat het liefst op verschillende plekken, zodat je de opgegeven prijzen kunt vergelijken.

De prijzen voor werkbladen zij in de loop der jaren veranderd. In termen van totale prijs in de huidige markt, is dit hoe deze materialen zich verhouden:

  • Kwarts is meestal de duurdere optie, per vierkante meter.
  • Corian kan het hele gamma bestrijken, maar over het algemeen kan dit materiaal alle natuurlijke oppervlakken nabootsen.
  • Graniet is meestal het goedkoopste materiaal van de drie, met uitzondering van standaard, effen Corian dat is het aller goedkoopste van deze 3 materialen.

Vergeet niet dat deze drie aanrechtbladen niet de enige opties zijn. Zo zijn er tegenwoordig ook laminaat werkbladen van verschillende merken op de markt!

wat is het beste materiaal voor jouw aanrecht in de keuken

Uiteindelijk kan alleen jij beslissen welk werkblad materiaal het beste is voor jouw keuken. Gelukkig betekent de verscheidenheid aan beschikbare opties dat het perfecte aanrechtblad voor jouw levensstijl en budget beschikbaar is!

Lees ook: Wat zet je op je aanrecht? 5 decoratietips!

Previous «
Next »