Wat zet je op je aanrecht? 5 decoratietips!

  • Joey
  • februari 24, 2022
  • Comments Off
Wat zet je op je aanrecht

Het aanrecht in je keuken verdient evenveel aandacht als de rest van je huis. Maar hoe pak je dat precies aan? Het is immers een plek waar veel spullen rondslingeren dus wellicht kan je wel wat tips gebruiken voor het decoreren van je aanrecht. Het is namelijk belangrijk dat de items op je aanrecht er niet alleen mooi uitzien, maar ook functioneel zijn. Als je ze niet gebruikt, liggen ze algauw in de weg en oogt dit rommelig. Om je een handje te helpen, delen we vijf decoratietips voor het stylen van je aanrecht. Wellicht staat er een leuke tip tussen waarmee je thuis aan de slag kunt gaan!

1. Een mooie fruitschaal op het aanrecht

Een fruitschaal is ideaal om al je fruit dicht bij de hand te hebben. Als je fruit in het zicht ligt, zal je er ook sneller naar grijpen en dat is goed voor je vitamientjes! Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mooie fruitschalen waarin je jouw fruit kunt bewaren. Op die manier blijft je aanrecht netjes en ziet het er meteen leuker uit. Kies een fruitschaal die groot genoeg is om je fruit neer te leggen want zo blijft het langer goed. Eet je graag bananen? Dan is een fruitmand met banaan houder onmisbaar voor jou!

Trendy fruitmand met banaanhouder
Trendy fruitmand met banaanhouder
Fruitmand zwart metaal
Fruitmand zwart metaal
Fruitmand
Fruitmand
Keuken Bureau Organizer
Keuken Bureau Organizer

2. Planten op aanrecht

Groen is altijd goed en dus ook in de keuken. Je kunt bijvoorbeeld een paar kruidenplantjes op je aanrecht zetten. Munt, basilicum of peterselie komen ook goed van pas tijdens het koken, twee vliegen in één klap! Zet deze kruiden in een leuk potje en je keuken zal er meteen fris uitzien (en ruiken). Geen fan van kruidenplantjes? Dan kan je ook perfect een paar vetplantjes op je aanrecht zetten voor een frisse, groene look!

Planten op aanrecht

3. Een dienblad met decoratie

Een dienblad in de hoek van je aanrecht kan zeer praktisch zijn voor losse spulletjes in je keuken die elders geen plekje hebben. Denk aan een fles olijfolie, zout- en pepermolens of andere kruiden in potjes. Op die manier kan je gemakkelijk en snel bij al je keukenspullen. Als je ook nog voor een mooi dienblad in de stijl van jouw keuken kiest, dan is dit dienblad ook perfect ter decoratie. 

Wist je dat er tegenwoordig zelfs dienbladen op wieltjes bestaan? Zo’n dienblad op wieltjes is ontzettend handig wanneer er meerdere items op staan. Je hoeft alleen maar even te draaien en je hebt je benodigdheden bij de hand!

Houten dienblad old Dutch
Houten dienblad old Dutch
Leopold Vienna dienblad
Leopold Vienna dienblad
Pip Studio dienblad
Pip Studio dienblad
Dienblad van Acacia hout
Dienblad van Acacia hout
Decoratie tray
Decoratie tray

4. Houten snijplanken

Houten snijplanken belanden dikwijls op het aanrecht dus dat komt goed uit, maar de styling kan wel een tikkeltje beter. De snijplanken moeten immers een beetje leuk zijn om naar te kijken. Wanneer je ze gewoon op een stapeltje legt, is het natuurlijk niet zo spannend. Je kunt bijvoorbeeld een haakje aan de muur maken waar je de snijplanken aan kunt ophangen, maar hiermee is je aanrecht natuurlijk niet gevuld. Een snijplankenset met houder is daarom een beter idee!

Relaxdays snijplank set van bamboe
Relaxdays snijplank set van bamboe
Rechthoekige bamboe houten ontbijtplankjes
Rechthoekige bamboe houten ontbijtplankjes
Set snijplanken in houder
Set snijplanken in houder
Snijplankenset met houder
Snijplankenset met houder

5. Mooie zeepbakjes

Of je nu vloeibare zeep of een zeepblok gebruikt; het ziet er niet altijd even sfeervol uit. Kies voor mooie zeeppompjes of schattige zeepbakjes waar je jouw zeep op kunt leggen. Dit geeft direct een nette en stijlvolle uitstraling aan je keuken, terwijl je eigenlijk maar iets kleins hebt aangepast. 

Sealskin Mind zeepdispenser
Sealskin Mind zeepdispenser
Sealskin Conical zeepdispenser
Sealskin Conical zeepdispenser
Aquanova zeepdispenser
Aquanova zeepdispenser
Bamboe Zeepbakje
Bamboe zeepbakje
Zeeppompje
Zeeppompje

Zo, dit zijn vijf decoratietips voor het stylen van je aanrecht. Let wel op dat je niet té enthousiast bent en je aanrecht vol decoratie spulletjes zet. Het spreekt voor zich dat een fruitschaal, dienblad én snijplankenset iets te veel van het goede is. Maar verder ben je helemaal vrij. Veel plezier met inrichten!

Previous «
Next »