Open keukenkast inrichten: zo doe je dat!

  • Joey
  • oktober 21, 2022
  • Comments Off
een open keukenkast inrichten

Ga jij de keuken inrichten en kies je voor een open keukenkast of planken? Dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo maken open keukenkasten de ruimte groter en meer ‘open’. Ideaal wanneer je een kleine keuken groter wilt laten lijken. Daarnaast is het natuurlijk de perfecte gelegenheid om eindelijk je prachtige servies uit te stallen. Maar een open keukenkast inrichten, hoe doe je dat? In dit artikel delen we handige tips voor het stylen van open keukenkasten.

1. Open keukenkast inrichten: start met lege planken

Deze eerste tip klinkt misschien vanzelfsprekend, maar is ook echt nodig. Plaats niet tijdelijk spullen op de planken omdat je ze ergens kwijt moet, maar zorg ervoor dat alle planken leeg zijn voordat je begint met de inrichting. Op die manier kan je nog van alles proberen zonder dat je onbewust al met een bepaald idee in je hoofd zit.

2. Denk na over wat je iedere dag gebruikt

Een nadeel aan planken in de keuken, en eigenlijk in iedere ruimte, is dat alle spullen die erop staan veel sneller stoffig worden dan wanneer ze in een gesloten kast zouden staan. Je moet dus sowieso iedere week even met de stofdoek over de spullen en planken. Ook is het verstandig om vooral items die je veel gebruikt in de open keukenkast te zetten. Als je bijvoorbeeld bepaald servies reeds iedere dag gebruikt, dan maak je deze sowieso al schoon en wordt het geheel minder stoffig.

Open keukenkast inrichten

3. Kies voor neutrale kleuren

Nog een handige tip is om niet voor te felle kleuren te kiezen. Als je voor een neutraal kleurenpalet gaat, blijft de gehele uitstraling van de keuken rustig en lijkt de ruimte groter. Bovendien heb je dan de vrijheid om met verschillende leuke prints te experimenteren, zonder dat de keuken te druk wordt.

4. Maak het visueel mooi

In een gesloten keukenkast stapel je de borden gewoon op. In een open kast kan dit natuurlijk ook, maar visueel zal dit er niet zo mooi uitzien. Om de look van de open keukenkast aantrekkelijker te maken, kan je verschillende texturen toevoegen en wissel in hoogte. Plaats bijvoorbeeld grote weckpotten met gekleurde pasta of kruidenplantjes tussen het servies op de planken. Ook kookboeken of een vaasje met bloemen staan ontzettend leuk op een plank.

zo kun je een open keukenkast inrichten

5. Houd het simpel

Uiteraard mag je naast het neutrale kleurenpalet uitpakken met allerlei prints en texturen, maar je mag het ook gewoon simpel houden als je dat prettiger vindt. Een open kast hoeft heus niet helemaal vol te staan. Als je ergens een leeg plekje hebt, dan mag je dat gerust leeg houden. Op die manier blijft het geheel in balans en dat straalt rust en eenvoud uit. Wij zijn er alvast helemaal fan van, jij ook? 

Lees ook: Keuken inrichten: dit zijn de 5 grootste fouten

Previous «
Next »