Waar kookboeken opbergen? 4 leuke ideeën!

  • Vanessa
  • september 18, 2020
  • Comments Off

Ben jij een echte hobbykok en tover je graag de lekkerste gerechten op tafel? Dan is de kans groot dat je een heleboel kookboeken verzameld. Het is natuurlijk zonde om deze boeken weg te stoppen in een kast. Veel leuker is om ze onderdeel van je interieur te maken. Waar kookboeken opbergen? Wij zetten vier leuke ideeën op een rijtje voor je!

1. Kookboeken opbergen: een wandplank

Misschien ben je geneigd om je verzameling kookboeken op het aanrecht neer te leggen. Op die manier heb je ze altijd dicht bij de hand. Dat is zeker waar, maar het nadeel van deze plek is dat je boeken snel vies zullen worden. Want hé, wie knoeit er eens niet tijdens het koken? De kookboeken op een wandplank leggen is een beter idee. Dan heb je ze nog altijd bij de hand maar worden ze minder snel vuil. Of je de kookboeken nu rechtop zet of op elkaar legt, het ziet er sowieso leuk uit!

2. Open keukenkasten

Een tweede leuk idee is om de kookboeken in open keukenkasten op te bergen. Op deze manier worden de boeken echt onderdeel van je keuken. Gaan jullie een nieuwe keuken kopen? Dan kan je één of meerdere kastjes bestellen zonder deurtje. Als je al een mooie keuken hebt, kan je er makkelijk een deurtje uit schroeven. De gaten van de scharnieren kan je wegwerken door het grootste kookboek aan de zijkant te zetten.

3. Een keukentrolley

Een keukentrolley als keukenhulpje is ontzettend handig, maar heb je er al eens aan gedacht dat een trolley ideaal is om je kookboeken op te bergen? Je kunt ze makkelijk stapelen op één van de planken. Om je trolley verder te stylen, kan je er enkele glazen potjes met je favoriete kruiden bij zetten. Vooral kruidenplantjes in mooie potten zien er heel leuk uit. Zo krijgt je keuken ook meteen meer kleur!

4. Een boekenstandaard

Tenslotte is een boekenstandaard ideaal voor kookboeken. De meeste boekenstandaarden kunnen zowel liggend als staand gebruikt worden vanwege het flexibele kantelmechanisme. De verstelbare klemmen zorgen ervoor dat je zowel een los papiertje als een dik boek in de standaard kunt zetten. Hieronder hebben we een aantal mooie boekenstandaarden op een rijtje gezet. Welke standaard is jouw favoriet?

Previous «
Next »