Keuken opruimen? Deze spullen kan je meteen weggooien!

  • Vanessa
  • september 1, 2020
  • Comments Off
keuken-opruimen

Niets is vervelender dan koken in een rommelige keuken. Als je ook nog een kleine keuken hebt, dan valt die rommel nog meer op. Tijd om je keuken eens flink op te ruimen! Waarschijnlijk zijn er een heleboel spullen die je nauwelijks of nooit gebruikt. In dat geval kan je ze beter weggooien zodat er weer ruimte vrijkomt in je keuken. Deze zes spullen kan je meteen weggooien!

1. Keuken opruimen: apparaten die je nooit gebruikt

Leuk hoor, die broodbakmachine en pastamaker, maar hoe vaak heb je deze apparaten al gebruikt? Als je deze apparaten minder dan drie keer per jaar gebruikt, dan kan je er wellicht iemand anders een plezier mee doen. Mits de apparaten nog in goede staat zijn natuurlijk. In jouw keukenkast nemen ze alleen maar ruimte in beslag en dat is best zonde, toch?

2. Keuken spullen weggooien: plastic bakjes

Vrijwel iedereen heeft plastic bakjes in de keuken. Ze zijn ontzettend handig om eten in te bewaren, maar dat betekent niet dat je er twaalf van nodig hebt. Hoe meer plastic bakjes je hebt, hoe groter de kans dat ze allemaal door elkaar liggen. Vaak zijn ze niet meer compleet en vind je bakjes zonder deksel of omgekeerd. Onze tip? Haal alle bakjes uit de keukenkast en check of ze nog een deksel hebben. Als dat niet zo is, dan kan je de bakjes bewaren voor (klein)kinderen om bijvoorbeeld keukentje mee te spelen. Daar zal je ze wellicht heel blij mee maken!

3. Mokken en glazen

Net als de plastic bakjes heb je waarschijnlijk ook teveel mokken en glazen in je keukenkast staan. Sommige horen bij de uitzet en sommige heb je gekregen. Maar er zitten vast ook veel mokken en glazen bij waarvan je geen idee meer hebt hoe ze in je kast zijn terechtgekomen. Hoe dan ook, ze nemen veel ruimte in beslag en je kunt ze beter weggeven. Je hebt echt niet zoveel mokken en glazen nodig als je denkt. Waarom zou je ieder glas in de vaatwasser stoppen als je het net zo goed even kunt afspoelen onder de kraan? Zo heb je toch weer een afwas bespaard!

4. Oude kruiden

Zeg eens, hoe lang is het geleden dat je je kruiden hebt uitgezocht? De kans is groot dat er ondertussen een paar potjes over datum zijn. Neem alle kruiden uit de kast, controleer de datum en gooi weg wat je niet meer gebruikt of wat over datum is. Wie weet vind je zo nog wel een potje cayennepeper achteraan in de kast en hoef je dat alvast niet meer te kopen.

5. Kleine prulletjes

Heb jij ook zo’n typische rommellade in de keuken waarin je allerlei kleine prulletjes bewaard? Prulletjes die eigenlijk niet in de keuken thuishoren? Denk aan elastiekjes, balpennen, kassabonnetjes en gebruiksaanwijzingen van apparaten die je al lang niet meer in huis hebt. Haal alles uit de rommellade en leg alles op de juiste plek. Oude kassabonnetjes en dergelijke kan je natuurlijk direct weggooien.

6. Kookboeken en afhaalmenu’s

Puilt jouw keuken ook uit van de kookboeken en afhaalmenu’s? Misschien heb je deze niet eens meer nodig. Tegenwoordig vind je recepten en afhaalmenu’s makkelijk op het internet. Nu hoef je die kookboeken niet allemaal weg te gooien, maar beperk je keuze tot één à twee kookboeken. De rest kan je naar de kringloop brengen of aan iemand cadeau doen. Zo creëer je weer meer ruimte in je keuken!

Zo, dit zijn zes tips voor de keuken opruimen. Het is natuurlijk belangrijk dat je je keuken regelmatig blijft opruimen. Anders krijg je binnen de kortste keren weer een rommelige keuken waarin je nauwelijks kunt bewegen. Hier vind je nog 5 gouden tips voor een opgeruimde keuken!

Previous «
Next »