Bbq klassiekers, maar dan net even anders

  • Joey
  • mei 7, 2019
  • Comments Off
typische bbq gerechten

Heb jij al de nodige voorpret als je denkt aan de mooie zomerse dagen die eraan komen? Dan kun je namelijk je barbecue weer buiten zetten en vele dagen de heerlijkste bbq klassiekers gaan maken voor jou, je gezin of vrienden. De klassieke barbecue gerechten lust iedereen wel en zijn gemakkelijk te maken. Denk daarbij het biefstukje, het barbecueworstje en kipfilet. Maar deze typische bbq gerechten zijn ook heel lekker als je ze net eventjes anders klaarmaakt, andere kruiden gebruikt of wat extra’s toevoegt dan een standaard sausje. Daarom enkele ideeën om je bbq klassiekers net iets anders klaar te maken. 

Karbonades of koteletten in biersaus

Een karbonade of kotelet doet het op de barbecue altijd goed. Maar heb je ze al eens in een sausje gehad met bier? Grill je karbonades gewoon zoals altijd, ingewreven met je favoriete bbq rub. Als je vlees gaar is gegrild leg je de karbonade in een aluminumschaal. Hierbij doe je nu een halve liter met barbecuesaus en een halve liter van je favoriete bier. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees en de saus zo’n twee uur boven de bbq garen. Je hebt nu één van de klassieke barbecue gerechten tot een bijzonder gerecht gemaakt.

Kipfilet met vulling van jalapeno

Kipfilet behoort absoluut tot één van de typische bbq gerechten. Maar je kunt je gebakken kipfilet ook verrassend pittig maken met een vulling van jalapeno. Snijd hiervoor een jalapeno peper open en verwijder de zaden. Vul de jalapeno met een rub en kruidenkaas. Snijdt de kipfilet open en rol hierin nu de gevulde jalapeno. Rol de kip nu in een lapje spek en bak de kip zo’n 30 minuten op de barbecue. Je gasten zullen deze verrassende bbq klassiekers zeker laten smaken.

Maiskolven met een bijzondere koude dressing

bbq klassiekers

Maiskolven behoren standaard tot de klassieke barbecue gerechten. Je kunt ze zo van de barbecue eten, maar nog veel lekkerder is het als je ze na het bakken insmeert met een lekkere dressing. De dressing is gemakkelijk te maken. Meng hierbij de volgende ingrediënten: mayonaise, zure room, Parmezaanse kaas, koriander, cayennepeper en limoensap. Grill nu zoals gebruikelijk je maiskolven en als ze klaar zijn, smeer je ze in met de dressing. Vooral de combinatie tussen de warme maiskolf en de koude dressing geven deze klassieker een bijzondere smaak.

Barbecueworstjes met spek

Het barbecueworstje staat in de top drie van de typische bbq gerechten, maar worden vaak kaal gebakken en met een sausje gegeten. Heel gemakkelijk maak je van deze klassieker iets heel speciaals door de worstjes volledig in te wikkelen met spek en aangevuld met Provençaalse kruiden. Zeker weten dat deze worstjes in de smaak zullen vallen.

Previous «
Next »