Een diner organiseren voor vrienden? Zo doe je dat!

  • Keuken
  • januari 17, 2023
  • Comments Off
dineren met vrienden

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Wellicht is dit een goed moment om een lekker etentje voor je vrienden om familie te organiseren, om zo samen het nieuwe jaar te kunnen vieren. Het is een goed moment om even lekker uit te pakken. Maar hoe pak je het organiseren van zo’n etentje nou het beste aan? In deze blog lees een aantal tips om jouw etentje tot een succes te maken.

Kies een lekker recept uit

Een goed etentje organiseren begint natuurlijk met een lekker recept uitkiezen wat je gaat maken. Je mag hierbij best een keer wat meer uitpakken dan normaal. Kies dus iets wat je normaal niet zo snel zal maken en maak het speciaal. Je doet er wel goed aan om het recept van te voren vast een keer te proberen, zodat je het op de dag zelf zonder al te veel moeilijkheden klaar kan maken. Let er wel op dat je rekening houdt met eventuele allergieën. Maak eventueel twee verschillende maaltijden, zodat je gasten kunnen kiezen wat ze het liefst eten. Zo weet je zeker dat iedereen tevreden naar huis gaat. 

Zorg voor gezellige aankleding

Lekker eten is een ding, maar de sfeer is ook zeker belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je de tafel netjes dekt en zorgt voor de nodige aankleding. Zet bijvoorbeeld een mooie bos bloemen van Topbloemen op tafel. Of wellicht kun je het menu uit printen voor iedereen, zodat het etentje net wat luxer oogt. Daarnaast kun je het ook gezellig maken met wat kaarsen of een muziekje. Dit soort kleine dingen zullen meteen voor een stuk meer sfeer zorgen. 

Maak er een echt evenement van

Tot slot is het leuk om van je etentje een echt evenement te maken. DIt kun je doen door ook wat aandacht te besteden aan bijvoorbeeld een leuke uitnodiging. Je kunt natuurlijk simpelweg een appje sturen, maar het is veel leuker om een mooie uitnodiging te maken en deze op de post te doen. Zo hebben je gasten vast iets om naar uit te kijken. Organiseer vervolgens de avond goed van begin tot eind en zorg eventueel ook voor wat spellen voor na het eten. Zo kun je er een avondvullend programma van maken waar iedereen het nog lang over zal hebben. 

Previous «
Next »