Hoe kun je jouw keuken personaliseren?

  • Keuken
  • januari 19, 2023
  • Comments Off

Keukens hebben bepaalde gemeenschappelijke kenmerken, zoals een koelkast, gootsteen en fornuis. Maar soms wil je niet dat je huis eruit ziet als alle andere. Hoe kun je je keukenontwerp personaliseren? Tegenwoordig kan dit op tal van leuke manieren. Natuurlijk kun je al langere tijd een leuke persoonlijke foto op canvas laten printen en die in je keuken hangen, maar op Fotocadeau kun je ook een spatwand keuken maken… en dat is toch wel erg speciaal… en persoonlijk! Hieronder vind je enkele andere manieren om jouw keuken te personaliseren zonder dat dit veel geld hoeft te kosten.

Zoals we hierboven al zeiden is het tegenwoordig vrij makkelijk om je keuken te personaliseren met accessoires. Iedereen kent de bedrukte mokken of placemats. Op zoek naar iets echt speciaals? Ontwerp een inductie beschermer naar wens op Fotocadeau!

Het middelpunt van je keuken

Natuurlijk kun je ook op hele andere manieren jouw persoonlijke smaak naar voren laten komen in jouw keuken. Eilanden zijn het centrum van elke keuken. Deze extra ruimte geeft je huis een plek waar je familie kan socialiseren, of je nu samen een maaltijd eet of je favoriete gerechten bereidt. Niet alleen het sociale aspect is een pluspunt, de toevoeging van een kookeiland zorgt voor meer opbergruimte en zitmogelijkheden voor gasten.

Kookeilanden kunnen verschillende toepassingen bieden, zoals een extra werkruimte om maaltijden te bereiden. Als je een keukeneiland gebruikt, kan dit enorm veel waarde toevoegen aan de keukenindeling en dit eiland kun je helemaal naar eigen smaak inrichten!

Voeg wat kleur toe

Soms is alles wat je hoeft toe te voegen om wat extra karakter en persoonlijke smaak in een kamer te krijgen een vleugje kleur. Terwijl neutrale kleuren een keukentrend zijn, kan een goed geplaatste kleur een interessant contrast aan de kamer toevoegen. Door de muren op te fleuren, kun je de kookruimte moderniseren.

Een simpele kleurverandering kan voldoende zijn om de ruimte groter en helderder te maken. De kleuren die je kiest, zullen de toon van de keuken beïnvloeden. Jouw smaak bepaalt dan volledig de uitstraling.

Neem je hardware onder de loep

Een interessante kraan bij je gootsteen kan het gevoel van je kamer beïnvloeden en de aandacht van je gasten trekken. Kranen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Je kunt alles vinden, van eenvoudige tot decoratieve opties, en alles daartussenin. Kranen zijn een kleine en goedkope manier om de keuken te upgraden. Let bij het winkelen voor een nieuwe kraan op unieke ontwerpen die jouw ruimte een persoonlijk gevoel kunnen geven. 

Kast- en kastbenodigdheden

Keukenkastjes hoeven niet saai te zijn. Als je nadenkt over het meer persoonlijk maken van je keuken, kan het vervangen van de kasten werken, denk dan na over de look die je wilt bereiken. Soms is alles wat je kasten nodig hebben een simpele verfbeurt. Andere keren wil je misschien je huidige kasten helemaal verwijderen en opnieuw beginnen.

Verlichting

Als er één aspect is dat de aandacht trekt in een keuken, dan is het waarschijnlijk de verlichting. Als het om verlichting gaat, ligt de wereld aan je voeten. Van gelaagde verlichting tot accentverlichting, je kunt een stijl kiezen die het beste bij jou en jouw ruimte past. Het toevoegen van nieuwe verlichtingsarmatuur of het toevoegen van een raam kan diepte toevoegen aan een keuken. De lichtbron in je kamer is immers per definitie allesbehalve subtiel. Overweeg in plaats van standaard opties een statement-stuk. Kies bijvoorbeeld voor een moderne kroonluchter of een unieke lamp, dit geeft karakter aan de ruimte!

Previous «
Next »