Beschik altijd direct over warm water door een keukenboiler te installeren

  • Keuken
  • januari 26, 2021
  • Comments Off
keukenboiler

Toen jullie vorig jaar een nieuwe woning kochten, was het van te voren al duidelijk dat er het nodige aan gedaan diende te worden om deze van de nodige moderne aanpassingen te voorzien. Het reeds bejaarde echtpaar van wie jullie het huis kochten, had gedurende de laatste jaren weinig tot geen aanpassingen doorgevoerd om de woning te vernieuwen, waardoor het er in eerste instantie op leek dat de tijd in de vorige eeuw stil was blijven staan.

Zodoende dat jullie sinds jullie de sleutels officieel overhandigd kregen, vrijwel gelijk aan de slag zijn gegaan om jullie woning beetje bij beetje zoveel mogelijk te renoveren. Het duurzamer maken van het huis was een speerpunt van jullie renovatie en jullie zijn er sinds die tijd dan ook voortdurend mee bezig om door middel van kleine en grote aanpassingen ervoor te zorgen dat jullie huis iedere keer een stuk milieuvriendelijker en energiezuiniger wordt.

In jullie nieuwe woning hebben jullie de nodige aanpassingen gepland

Voordat jullie definitief verhuisden, zijn jullie daarom een aantal weken druk bezig geweest om de nodige aanpassingen en verbeteringen in huis te realiseren. Zo hebben jullie zowel het dak als de vloer op de benedenverdieping laten isoleren, om onnodig warmteverlies zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast hebben jullie ervoor gezorgd om alle ramen in huis van dubbel glas te voorzien, wat een aanzienlijk verschil in de stookkosten ten gevolg had.

Ook de reeds verouderde cv-ketel op zolder hebben jullie vervangen door een recent en duurzamer model, om onnodig energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Jullie hebben echter gemerkt dat het de nodige tijd kost, voordat jullie in de keuken warm water uit de kraan krijgen. De aanzienlijke afstand die door warm water overbrugd moet worden om vanaf de zolder in de keuken uit de kraan te komen, zorgt er daarom altijd voor dat er onnodig aanzienlijk wat liters water worden verspild, alvorens het water op de gewenste temperatuur te komen. 

Met een degelijke keukenboiler beschik je direct over warm water

Vandaar dat jullie op zoek zijn naar een degelijke keukenboiler. Een keukenboiler is eigenlijk niet veel meer dan een opslagpunt voor warm water, wat op temperatuur gehouden wordt door een elektrisch verwarmingselement. Door gebruik te maken van een keukenboiler, heb je altijd gelijk warm water uit de kraan, gaat er minder water verloren en kun je op een zuinigere manier omgaan met je energieverbruik.

Je kunt met een speciale keukenboiler al snel tot tweehonderd euro op jaarbasis op je energierekening besparen, waarmee je de aanschaf van een keukenboiler bijna binnen jaar kunt terugverdienen. Daarnaast betekent het onmiddellijk beschikken over warm water in de keuken natuurlijk een extra comfort, waardoor je tijd bespaart en het onnodig verbruik van water en energie zoveel mogelijk beperkt!

Een keukenboiler is daarnaast klein van formaat en is daarmee probleemloos weg te werken in de keuken zonder dat deze teveel ruimte in beslag neemt of ergens in de weg zit. Een zogenaamde close-in keukenboiler wordt vaak in het keukenkastje of achter de keukenplint geïnstalleerd. Een close-up boiler wordt vaak boven de kraan geïnstalleerd, terwijl een zogenaamde plintboiler achter het keukenplint wordt geplaatst en niet langer zichtbaar is in de keuken.

Previous «
Next »