Gezond uit de frituur, kan dat?

  • Keuken
  • februari 10, 2023
  • Comments Off
gezond uit de frituur

Zo af en toe frituren vinden we bijna allemaal lekker. Natuurlijk is iets dat uit de frituur komt niet honderd procent gezond, maar als je deze tips ter harte neemt, is het minder ongezond én kun je dat best zo af en toe doen. 

Vers frituurvet

Elke vijf keer dat je het frituurvet gebruikt hebt, kun je het beter vervangen. Het liefst doe je dat in elk geval voor de zeven keer. Dat maakt niet alleen dat het vet niet ranzig wordt, ook zitten er schadelijke stoffen in oud frituurvet. Een bijkomend voordeel is dat vers frituurvet minder stinkt.

Liever frituurolie

In frituurvet zit minder onverzadigd vet dan in frituurolie. Gebruik daarom bij voorkeur een olie, want onverzadigd vet is beter voor je gezondheid dan verzadigd vet. In plaats van frituurolie kun je ook kiezen voor een plantaardige olie als zonnebloemolie.

Lastig verversen?

Heb je een frituur waarbij het vervangen van het vet een helse klus is? Kijk dan eens of je de frituur niet beter kunt vervangen voor een exemplaar dat eenvoudiger te verschonen is. Hoe makkelijker het is, hoe sneller je geneigd bent het gewoon even te doen. 

Af en toe

Een gevarieerd eetpatroon is beter voor je gezondheid. Je kunt dus best zo af en toe gefrituurd eten in je menu opnemen. Als je iets op de juiste manier frituurt, hoeft het niet per se slecht te zijn voor je gezondheid. Wel is het zo dat gefrituurd eten vaak veel calorieën bevat dus pas wel op met de hoeveelheid op je bord.

Of je bestelt een frietje

Als je zelf frituren niet ziet zitten, kun je natuurlijk ook af en toe een frietje halen. Zo hoef je je zelf niet druk te maken om het verschonen van het frituurvet. Je kunt ervan uitgaan dat een goede friettent werkt met schoon materiaal en kwaliteitsproducten. Eet smakelijk!

Previous «
Next »