Zinvolle keuken gadgets

  • Keuken
  • december 8, 2016
  • Comments Off

Keuken gadgets die leuk én handig zijn

Kookgadgets zijn er in alle sorten en maten. Sommige gadgets zijn puur hebbedingetjes: leuk om te geven en geinig voor een week, maar niet nuttig genoeg om echt waarde toe te voegen. Er zijn ook gadgets die je helpen om gemakkelijker of beter te koken. Dit zijn keuken accessoires die niet alleen heel leuk zijn om te zien of te gebruiken, maar ook echt handig zijn.

Elektrische melkopschuimer

Deze keuken gadget is geen nieuwkomer, maar wel een van die keuken accessoires die feitelijk onmisbaar zijn. Met een elektrische melkopschuimer wordt je melkschuim beter en kost het je veel minder tijd om bijvoorbeeld een cappuccino, milkshake of cocktail te maken. Een super handig en tijdloos apparaatje. Een elektrische melkopschuimer neemt weinig plek in en kost je geen kapitaal.

Vacuüm systeem

De populariteit van vacuüm oplossingen begon met de VacuVin dopjes om je wijn langer goed te houden. Je plaatst een afsluitdop op de wijnfles en gebruikt een vacuümpompje om de lucht uit de fles te halen. Na een paar seconden pompen hoor je een klik ten teken dat het het vacuüm bereikt is. Dit systeem is niet alleen toe te passen voor wijn. Ook voor opbergboxen is een vacuüm ideaal om de inhoud langer houdbaar te maken. Het systeem is vergelijkbaar, maar in plaats van een wijnfles gebruik je in dit geval een speciale opbergbox.

spiraalsnijder

Spiraalsnijder

Toen de spiraalsnijder net op de markt kwam, leek het er even op dat dit een tijdelijke rage ging worden. Niets blijkt minder waar: de spiraalsnijder is onverminderd populair en extreem handig in de keuken. Met een spiraalsnijder kun je groenten omtoveren in prachtige julienne stroken. Courgette, wortel en komkommer zijn bijvoorbeeld ideaal voor de spiraalsnijder. Zo wordt het nog gemakkelijker om je spaghetti van pasta af en toe te vervangen door courgette spaghetti. Ook salades worden leuker dankzij de spiraalsnijder. Kortom: als je op zoek bent naar kookgadgets die je helpen meer groenten te eten, dan is de spiraalsnijder iets voor jou.

quooker

Kokendwaterkraan Quooker

Geen kleine gadget, maar wel de moeite waard. Met een Quooker heb je altijd direct kokend water. Een Quooker is een kokendwaterkraan die bij je gootsteen wordt geplaatst. Je hoeft niet meer te wachten tot het water kookt. Handig als je thee maakt, maar ook als je een pannetje kokend water nodig hebt.

Previous «
Next »