PITT Cooking: een nieuwe manier van koken

  • Keuken
  • december 9, 2016
  • Comments Off

De meeste keukens hebben een fornuis met vier tot zes kookpitjes. Het fornuis staat los van het aanrechtblad van de keuken of is in het aanrechtblad verwerkt, maar het gaat wel om een los element van de keuken. Vind je dit jammer en zie je liever wat meer integratie van de kookpitjes in de rest van de keuken? Dan kun je investeren in PITT Cooking. Meer over PITT Cooking, lees je op deze pagina.

PITT Cooking: een korte introductie

PITT Cooking is een nieuw fenomeen op het gebied van koken. Bij deze vorm van koken worden de kookpitten namelijk niet in het fornuis verwerkt, maar worden de pitjes direct in het aanrechtblad aangebracht. Zowel de bedieningselementen als de ontstekingsknoppen en de pitjes zelf bevinden zich in het werkblad van de keuken, voor optimale integratie van de verschillende onderdelen van de kookruimte.

Bij PITT Cooking worden de technische onderdelen van het fornuis onder het aanrecht verwerkt. Het voordeel is dat je de technische onderdelen niet meer ziet, voor een netjes opgeruimde en overzichtelijke keuken.

De voordelen van kookpitten in het aanrechtbladpitt cooking

Het verwerken van de kookpitten in het aanrechtblad van de keuken brengt enkele voordelen met zich mee, naast het feit dat de pitten in het aanrecht er bijzonder uit zien. Ten eerste is bijna alles mogelijk bij deze vorm van koken. Je kiest niet alleen zelf hoeveel pitjes je in het aanrechtblad wil verwerken, maar ook waar de pitjes precies moeten komen.

Een ander voordeel van PITT Cooking is dat je de ruimte van de keuken beter benut. Je hebt geen onhandig fornuis meer in de keuken, maar doet alles op het aanrechtblad. Dit bespaart je niet alleen ruimte, maar maakt het koken ook gemakkelijker. Werk je bijvoorbeeld vaak met grotere pannen, dan laat je de pitjes wat verder uit elkaar plaatsen om dit mogelijk te maken.

Tot slot zijn de pitjes erg onderhoudsvriendelijk. Omdat je de pitten helemaal uit elkaar kunt halen, hoef je alleen maar met een doekje over het aanrecht te gaan om alles op te ruimen na het koken. Je hoeft het fornuis niet meer uit elkaar te halen, maar bent binnen een minuut klaar met het reinigen van je kookoppervlak.

De vele mogelijkheden van PITT Cooking

PITT Cooking brengt vele mogelijkheden met zich mee. Ten eerste kun je helemaal zelf kiezen hoeveel pitten je in jouw aanrechtblad wil laten verwerken. Voor een klein aanrechtblad ga je bijvoorbeeld voor vier pitten, terwijl je bij een groter werkblad voor vijf, zes of zelfs zeven pitten kiest. Naast het kiezen van het aantal pitten, kies je bij PITT Cooking ook welke indeling de pitten moeten krijgen. Ze hoeven niet recht naast elkaar te staan, maar kunnen ook een beetje van elkaar af komen te staan voor het koken met grotere pannen. Als je wil, kun je de pitten zelfs in een gekke vorm laten zetten. Alles is mogelijk bij deze vorm van koken.

Previous «
Next »