Frisse wijncocktails voor een bruisende zomer

  • Keuken
  • augustus 22, 2022
  • Comments Off

In de zomer is het meestal elke dag aperitivo o’clock! En dat betekent lekkere hapjes en genieten van een glaasje wijn, frisse cocktail of lekkere mocktail. Wil je wel eens wat anders dan een klassieke gin tonic of een glaasje roséwijn? Maak dan je eigen wijncocktails. Deze populaire drankjes zijn ideale dorstlessers en zijn makkelijk te maken!

Basil Blanc

Zoals de naam al aangeeft, maak je deze cocktail met witte wijn. Kies een droge witte wijn en mix deze met een citroenlimonade zoals 7Up, basilicum en ijs. De kruidige smaak van de basilicum geeft je drankje een extra dimensie! Serveer deze cocktail in een mooi longdrinkglas met veel ijs. Het voordeel van een wijncocktail is trouwens dat hij veel minder alcohol bevat dan een gewoon glas wijn of een normale cocktail.

Rojito

Een mojito – of Cubaanse cocktail met witte rum – kennen we ondertussen allemaal. Maar weet je ook wat een rojito is? Het is een wijncocktail op basis van roséwijn. Een rojito maak je op dezelfde manier als een mojito. Je vervangt enkel de rum door roséwijn. En zo bekom je een mooie roze cocktail! Tip: gebruik suikerstroop in plaats van gewone rietsuiker voor een intensere smaak.

Mimosa Verde

Deze heerlijke verfrissende cocktail op basis van sinaasappelsap en mousserende wijn smaakt ideaal bij een ontbijt of brunch. Het klassieke glaasje cava, prosecco of champagne kan je dus vervangen door deze licht alcoholische cocktail. Werk af met een blaadje munt.

Pineapple Cooler

Een Pineapple Cooler is een lekkere variant op de bekende Pina Colada. Deze verfrissende cocktail op basis van droge witte wijn maak je door de ananas fijn te pureren in de blender. Voeg witte wijn en limoensap toe en vervolgens enkele ijsblokjes. Door het mixen, creëer je zo crushed ice. Aanvullen met een citroenlimonade als Sprite of 7Up en klaar om te serveren!

Vlieg de zomer inBen je van plan deze zomer vaker winecocktails te maken of te serveren aan je gasten? Dan doe je er goed aan een wijnvoorraadje in te slaan. Hou de promo’s goed in het oog, wie weet scoor je wel een fantastische wijnaanbieding. Vergeet zeker ook geen rode wijn te kopen. Hiermee kan je heerlijke homemade sangria maken, ideaal als apero tijdens de barbecue. En denk erom: ook al bevatten wijncocktails minder alcohol dan bijvoorbeeld andere cocktails of een glaasje wijn, drink steeds met mate! En voorzie ook altijd enkele lekkere mocktails wanneer je een feestje geeft.

Previous «
Next »