Kies de gepaste raamdecoratie voor jouw keuken

  • Keuken
  • augustus 22, 2022
  • Comments Off

Tegenwoordig heeft iedereen een open, moderne keuken met dito eiland. De keuken is dan ook het hart van een woning en fungeert als ruimte om te koken, te eten, gasten te ontvangen, te feesten, te ontspannen en zoveel meer. Daarom is de inrichting van deze ruimte des te belangrijker. In dit artikel ontdek je alvast wat de ideale raamdecoratie voor jouw keuken is.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn eenvoudig in gebruik en daarom erg praktisch in je keuken, slaapkamer of bureau- of zolderruimte. Je creëert er makkelijk privacy mee. Bovendien is het een ideaal zonneweringssysteem. Rolgordijnen zijn beschikbaar is zowel transparante, semi-transparante als verduisterende stoffen.

Houten jaloezieën of shutters

Een houten jaloezie geeft je keuken meteen een zeer warme uitstraling waardoor je een perfect landelijke look bekomt. Je kan er het binnenkomend licht zelf mee filteren. Heb je last van storende zonnestralen? Dan kan je de lamellen van je jaloezieën lichtjes kantelen. Voor meer privacy kan je de lamellen of shutters volledig sluiten. Zin in extra veel lichtinval? Dan open je de raamdecoratie volledig.

Witte gordijnen

Idealiter is raamdecoratie in je keuken zowel huiselijk als praktisch. Probeer zelf een beetje logisch na te denken en hang bijvoorbeeld geen plisségordijnen net naast je kookvuur. Zo voorkom je vetvlekken en spatten op je raamdecoratie. Je kan bijvoorbeeld wel makkelijk (sier)gordijnen in het wit in het eetgedeelte van je keuken hangen. Dat zorgt meteen voor een gezellige en frisse vibe.

Vouwgordijnen

Een goed evenwicht tussen functionaliteit en sfeer en gezelligheid, kan je bekomen met vouwgordijnen. Deze passen zowel in een moderne als klassieke keuken. Zeer bepalend voor de uitstraling, is de kwaliteit van de stof van de vouwgordijnen en de kleur. Kies je voor wit, dan bekom je eerder een minimalistische, Scandinavische uitstraling. Donkere kleuren ogen beter in een klassieke keuken. Je kan de kleuren van je gordijnen ook afstemmen op de kleur van je keuken. Heb je een witte keuken, dan is de combinatie met donkere gordijnen zeer mooi. Een zwarte keuken is dan weer heel mooi in combinatie met lichte, frisse gordijnen. Ga voor een goede kleurbalans!

Geen raamdecoratie

Hoeven overgordijnen, shutters, jaloezieën, plissé-, rol- of vouwgordijnen niet per se voor jou? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen raamdecoratie te gebruiken in je keuken. Zo geniet je maximaal van je uitzicht naar buiten en heb je een optimale lichtinval.

Previous «
Next »