Geen onaangename vochtplekken meer in je keuken

  • Keuken
  • januari 29, 2019
  • Comments Off
vocht in keuken

Een comfortabele, gezellige en veilige keuken is van essentieel belang als je ten volle van je woning wil genieten – maar doorslaand vocht is daar één van de grootste bedreigingen voor. Als je last hebt doorslaand vocht in de keuken, dan zijn de gevolgen daarvan vaak niet te overzien. De ingreep van een professional is dan ook essentieel als je je keuken gezonder én veiliger wilt maken!

De oplossing voor vochtproblemen in de keuken? Spouwmuurisolatie, een soort van isolatie die tussen de binnen- en buitenmuren geplaatst wordt en de keuken en andere ruimtes optimaal beschermt tegen externe invloeden, zoals vocht. Wat meer informatie over dergelijke isolatie en wat de voordelen ervan zijn, is hier wel interessant!

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is isolatie die in de spouw wordt geplaatst. Dit is een lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van de woning, die in de meeste huizen tegenwoordig aanwezig is. De leegte verleent zich perfect voor het plaatsen van isolatiemateriaal met als resultaat dat de binnenmuur volledig is beschermd tegen koude, weer en wind. Het positieve gevolg daarvan is natuurlijk dat de keuken vrij blijft van vocht!

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie in de keuken? Het volgende overzicht geeft wat meer informatie:

1. Spouwmuurisolatie isoleert perfect

Eerst en vooral is dergelijke isolatie een goede investering aangezien het de keuken optimaal beschermt tegen vocht. Doordat het isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuren geplaatst wordt, maakt vocht dat van buitenaf komt geen enkele kans om binnen door te dringen. En dat vertaalt zich dan weer in een aangename, gezellige keuken!

2. Spouwmuurisolatie is duurzaam

Als je op zoek bent naar isolatie die kwaliteit biedt én lang meegaat – dan is spouwmuurisolatie de oplossing. Er bestaan heel wat verschillende types materiaal, waaronder PUR en PIR, maar juist doordat ze in de spouw verwerkt zijn, blijven ze lang hun werking en efficiëntie behouden. En dat komt je portemonnee op de lange termijn natuurlijk alleen maar ten goede!

3. De spouwmuurisolatie kosten vallen goed mee

Daarbij is dergelijke isolatie ook nog eens een goede investering omdat de prijzen ervoor niet zo hoog liggen. Natuurlijk hangen de spouwmuurisolatie kosten af van welk type materiaal je verkiest, hoeveel oppervlakte er geïsoleerd moet worden en nog een aantal andere factoren, maar over het algemeen doe je met dergelijke isolatie een goede koop.

4. Spouwmuurisolatie in verschillende vormen

Ten slotte is dergelijke isolatie, zoals reeds vermeld, in verschillende types verkrijgbaar. Pur, PIR, isolatieparels, het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden, elk met hun eigen unieke voordelen en karakteristieken. Bij een gespecialiseerd aanbieder kan je daar meer informatie krijgen!

Kies voor isolatie van kwaliteit voor het beste resultaat!

De isolatie van de keuken mag zeker niet onderschat worden en het is dan ook de moeite waard om voor kwaliteit te kiezen. Vertrouw je op een erkend aanbieder van vooraanstaande merken en types isolatiemateriaal, dan kan je er zeker van zijn dat je keuken binnen de kortste keren optimaal is beschermd tegen alle externe invloeden – waaronder vocht.

Previous «
Next »